Comunitatea Madrid a postat astăzi pe Portalul Transparenței consultarea publică a proiectului de ordin care va stabili bazele de reglementare pentru acordarea ajutorului financiar familiilor cu copii aflați în îngrijiri paliative pediatrice. .

Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale începe astfel procesarea subvențiilor care vor avea un buget de 3.90.612 euro pentru anul 231 și al căror obiectiv este sprijinirea și protejarea acestor persoane cu minori aflați în întreținere care beneficiază de această îngrijire medicală. Această împrejurare îi plasează într-o situație de vulnerabilitate deoarece trebuie să facă față unei îngrijiri complete, exclusive și cu normă întreagă pentru acești minori, care, datorită acestui ajutor, își vor vedea și calitatea vieții îmbunătățită.

Beneficiarii acestor contributii economice trebuie sa aiba un minor aflat in intretinere care beneficiaza de ingrijiri paliative pediatrice. Această subspecialitate de pediatrie, care a fost lansată în anii 90, îngrijește pacienții care nu sunt neapărat terminali și suferă de patologii oncologice, boli neurologice, boli de inimă complexe sau boli metabolice severe.

Toate au un prognostic incert și în multe ocazii sunt nevoiți să-și schimbe prioritățile, să încorporeze noi sarcini și să învețe să execute tehnici si ingrijiri foarte specifice care pot duce la abandonarea activitatii de munca. O pierdere de venituri pe care aceste ajutoare, finanțate din fondurile europene ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, intenționează să o atenueze parțial.

Cetățenii, organizațiile și asociațiile care doresc au 15 zile lucrătoare pentru a-și transmite opiniile cu privire la procesarea acestui proiect de Ordin prin Portalul Transparenței, în care puteți consulta un rezumat al motivației și obiectivelor dvs. Mai multe informații în acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe procesarea ajutoarelor pentru familiile cu copii aflați în îngrijiri paliative pediatrice