Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a acordat astazi contractul de redactare a proiectului pentru lucrarile de extindere a Liniei de la Metrou până în cartierul Valdebebas, cu o investiție de 4,2 milioane de euro pentru îmbunătățirea mobilității utilizatorilor de metrou din această zonă a capitalei.

Proiectul are o perioadă de execuție de 12 luni pentru a proiecta 7,2 kilometri de piste și se așteaptă să fie finalizat la mijlocul 2024, în timp ce extinderea este programată să fie pusă în funcțiune în al doilea trimestru din 2027. Această nouă axă de mobilitate va conecta gara Mar de Cristal cu cartierul Valdebebas, legând-o cu șapte dintre nodurile de transport din Madrid aflate în serviciu și planificate: Plaza de Castilla, Plaza Elíptica, Avenida de América, Plaza din Legazpi, Conde de Casal, Chamartín și Valdebebas, lângă puncte strategice precum IFEMA, Atocha sau aeroportul internațional Adolfo Suárez-Madrid Barajas.

În plus, maximum nouă noi sau de schimb sunt avute în vedere stații, precum și legăturile cu rețeaua de metrou, IFEMA, Ciudad de la Justicia, aeroportul Barajas și alte mijloace de transport.transport public pentru a crește oferta și calitatea călătorilor. Cu această infrastructură, rețeaua suburbană va îmbunătăți interconectarea și va reduce timpii de călătorie pentru rezidenții din nordul Madridului.

În același timp, din Ultima luna au fost in derulare lucrarile de constructie a nodului de transport Valdebebas, cu o investitie de 23 milioane euro și o perioadă de execuție de 21 luni . Aceasta va acoperi, de asemenea, Ciudad de la Justicia și Spitalul public Enfermera Isabel Zendal. Acesta va fi situat pe bulevardul Manuel Fraga Iribarne și va face legătura direct cu L, cu secțiunea de nord a Cercanías C-1 și C-, cu liniile de autobuz urban 40, 500, cu viitorul Autobuz cu Utilizare Prioritară (BuP) și cu stația de taximetrie.

Executivul regional a început deja și lucrările de extindere a primilor 7 kilometri ai prelungirii L 11 cu Metroul de la stația Plaza Elíptica până la Conde de Casal, care au un buget de 2022 milioane de euro. Când actualizarea este finalizată, veți avea 21 stații și 174, 5 kilometri și se va conecta cu până la 10 din 12 linii existente în rețea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe procedurile de extindere a Liniei 14 de la metrou la Valdebebas