#Madrid –

Comunitatea Madrid începe pe 24 iunie lucrările de modernizare a liniei de pe linia 1 de metrou, între stațiile Sol și Valdecarros, al cărei serviciu este așteptat să se redeschidă în octombrie. Acest lucru a fost declarat astăzi de ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, la ședința Comisiei Delegate a Consorțiului Regional de Transporturi din Madrid (CRTM).

În perioada în care se vor efectua aceste lucrări de ameliorare, va fi activat un serviciu gratuit de autobuz înlocuitor, operat de Compania Municipală de Transport (EMT), care va acoperi porțiunea afectată de peste 22 de kilometri la suprafață. Călătorii vor avea la dispoziție informații în timp util despre alternativele disponibile, iar numărul de vehicule va varia în funcție de intervalul orar și afluxul de persoane, astfel încât frecvența de trecere va fi între 2 și 5 minute.

Acțiunile de modernizare au început pe 3 aprilie și sunt împărțite în mai multe faze. În prima, am procedat la colectarea materialului și pregătirea drumului pentru intervențiile ulterioare. Acestea au fost efectuate pe timp de noapte pentru a nu afecta funcționarea normală a subteranului.

În al doilea, această întrerupere a serviciului va fi necesară. Odată cu redeschiderea, într-o fază finală – estimată a dura aproximativ trei luni – Metroul va profita din nou de orele de închidere nocturnă (de la 01:30 la 06:00) pentru a finaliza lucrările.

Itinerarul serviciului de transport alternativ gratuit special va începe de pe Avenida Ciudad de Barcelona, ​​​​va continua pe Avenida de la Albufera, Carretera Vicálvaro a Vallecas, Avenida de la Democracia, Calle Sierra de Guadalupe, Sierra Gador, Real de Arganda până la Avenida. din Ensanche de Vallecas. Călătoria de întoarcere va circula pe Avenida del Ensanche de Vallecas, Real de Arganda, Jesús del Pino, Avenida de la Democracia, Carretera Vicálvaro a Vallecas, Avenida de la Albufera, Avenida Ciudad de Barcelona și Paseo Infanta Isabel, pentru a se încheia pe Avenida City of Barcelona.

CRTM va controla permanent buna functionare a acestui serviciu special de substitutie gratuit, prin Centrul Comprehensiv de Management si Inovare in Transport Public (CITRAM), cu supraveghere. pe site-ul de tehnicieni și inspectori în zilele cu cel mai mare aflux așteptat, putând lua deciziile necesare în timp real.

Reducerea rutelor și o tehnologie mai bună

Lucrările vor face posibilă îmbunătățirea cuprinzătoare a funcționării liniei, reducerea timpilor de călătorie cu trenul, introducerea unor caracteristici tehnologice mai mari care cresc fiabilitatea instalațiilor și optimizarea lucrărilor și a costurilor de întreținere a căii.

Acest proces de actualizare include îndepărtarea balastului (pietrelor care se pun pe platforma căii) și traverselor de lemn, pentru a le înlocui cu o nouă platformă de beton, reînnoind astfel sistemele de prindere și susținere a șinei, și încorporând ca noi înalte. dispozitive tehnologice care gestionează traversarea și ramificarea căilor. Acest lucru va reduce zgomotul și vibrațiile și va îmbunătăți sistemul de drenaj, ceea ce va optimiza conservarea acestuia și va reduce incidentele.

În total, se vor acționa pe mai bine de 13 kilometri de rută și, în paralel, asupra dotărilor companiei aeriene și a sistemului de semnalizare, urmând să se efectueze lucrări de îndepărtare a azbestului. Aceste intervenții fac parte din planul complet de renovare și îmbunătățire completă a liniei 1 a metroului Madrid.

Detaliile itinerariului și opririle sunt reflectate în harta atașată.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe pe 24 iunie lucrările de modernizare a liniei de pe linia 1 de metrou între Sol și Valdecarros