Comunitatea Madrid începe mâine Târgul de toamnă 2022 în Las Arena de tauri Ventas. Începând din acest weekend, fanii se vor putea bucura de câteva afișe cu unele dintre cele mai relevante și atractive nume de pe scena taurinică actuală. Ciclul începe mâine, sâmbătă, și se va încheia în octombrie viitor 12, Sărbătoarea Națională a Spaniei. În total vor fi 7 festivități, inclusiv extraordinara coridă hispanica.

)

Mari figuri ale luptei cu tauri precum Morante de la Puebla, Miguel Ángel Perera, Alejandro Talavante vor face parada prin Plaza de Madrid sau King Rock. În serie vor juca și alți actuali matadori precum Juan Ortega, Pablo Aguado, Álvaro Lorenzo, Román, Juan Leal, Francisco de Manuel și Ángel Sánchez (câștigători ai Cupei Chenel la a doua ediție), precum și tânărul Adrián. de Torres, care va confirma alternativa.

Câștigătorul de la San Isidro nu putea lipsi de pe arena venețiană 18, Ángel Téllez, a cărui apariție este programată pentru 8 octombrie, precum și toreori cu o carieră admirată și pe placul fanilor madrileni, precum Diego Urdiales și Uceda Leal.

Un total de 5 tineri novilleros vor păși pe Monumental în timpul acestui târg. Se remarcă duelul dintre Víctor Hernández și Álvaro Alarcón, ca protagoniști ai sezonului 2022, cu borii de la Fuente Ymbro. Va fi și momentul debutanților, precum francezul Yon Lamothe, care își va face prezentarea pe 6 alături de Diego García din Madrid, care a ieșit pe umeri la începutul sezonului, și Jorge Martínez de la Almería, care a avut o performanță remarcabilă în trecutul San Isidro.

La capitolul animale, pariul este din nou important, deoarece fanii vor putea vizita Venta del Batán după 30 ani de inactivitate, pentru a contempla câteva din vitele de care se vor ocupa pe tot parcursul târgului. Novilladele prezente vor purta fierele lui Fuente Ymbro și Valdellán, în timp ce luptele vor fi cele ale lui Adolfo Martín, El Pilar, El Puerto de San Lorenzo, Fuente Ymbro și Victoriano del Río.

Centenarul nașterii lui Antonio Bienvenida

La secțiunea culturală, și paralel cu ciclul taurin, ca de obicei, se vor desfășura numeroase activități care gravitează în jurul târgului de încurajare și promovare a taurinei. Publicul va avea acces gratuit la expoziții, prezentări de cărți, programe radio în direct sau mese rotunde, printre alte activități.

Figura programării culturale va fi cea a lui Antonio Bienvenida, la comemorarea în acest an a centenarului nașterii sale. Fanii se vor putea bucura, în sălile polivalente ale pieței, de două expoziții care se vor învârti în jurul figurii sale și pe cea a întregii sale dinastii.

Pe de altă parte, o monografie expoziție a pictorului Mariano Cobo va rămâne expusă pe tot parcursul târgului în sala Antoñete, în timp ce colecționarul Ángel Sonseca va expune o colecție colosală de afișe istorice, care va avea și Bienvenida ca ax principal în

. după-amiezi de amintit .

La fel , diferite prezentări de carte, colocvii și mese rotunde. Anul acesta, arena Venteño va găzdui un binemeritat omagiu de la Madrid adus croitoriei torerilor Fermín, reprezentat în figura lui Antonio López, o firmă de top pentru dreptaci care își comandă costumele de la această firmă mitică de peste cinci ani.

Vor vorbi despre

jurnalişti de talia lui Manuel Molés, Fernando Fernández Román, Pedro Javier Cáceres sau José Luis Carabias. Epoca de aur a jurnalismului taurin , spațiu care va fi găzduit de David Casas. În plus, torerul Vicente Ruiz El Soro va aduce la Madrid programul său de radio în direct pentru public și târgul se va încheia cu o serie de activități speciale în ziua 12 octombrie, cu America ca protagonist.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe mâine Târgul de Toamnă, cu prezența unora dintre cele mai relevante figuri ale gradelor taurine