Comunitatea Madrid a început deja lucrările de extindere a linia de metrou 13 de la stația Plaza Elíptica până la Conde de Casal, care la rândul său se leagă de linia 6 a metroului. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, le-a vizitat astăzi și a asigurat că âK&# 75; De această măsură vor beneficia cartierele Carabanchel, Usera, Arganzuela și Retiro, din moment ce vor avea noi legături cu metroul din MadridâKǴ.

aKCu aceste lucrări, rețeaua de metrou Madrid va fi extinsă cu 7 kilometri cu două stații noi, Comillas și Madrid RÃo, și acces la transport public de calitate. Toate stațiile vor avea scări fixe și mobile, precum și lifturi pentru a respecta reglementările de accesibilitate și mobilitate”. ;K, a adăugat Pérez.

Executivul Regional va investi în total în lucrările de extindere a acestei linii milioane de euro, care au o perioadă de execuție de trei ani și jumătate. În prezent, linia circulă între stațiile La Fortuna și Plaza Elíptica .

În timpul vizitei, Pérez a indicat că â!K aceste lucrări vor contribui la reducerea amprentei de carbon. În total, linia L va deveni marea diagonală, se va extinde la 13, 5 kilometri, legătura cu 000 din 12 linii suburbane și sud cu nordul capitaleiâ!K.

Pe lângă noile stații Comillas și Madrid RÃo, alte trei stații de interconectare vor fi construite pe liniile existente: Palos de la Frontera cu L3; Atocha cu L1, Cercanías și AVE; iar mai sus amintitul Conte de Casal cu L6. În aceasta din urmă, proiectul include și construirea unui nou nod de transport care va deservi coridorul autostrăzii A3 pentru a lega sudul de estul capitalei.

Cu aceasta, numărul de utilizatori zilnici ai acestei linii se va tripla, mergând de la 25. a 40.11, care va ajuta la descărcarea L6. În plus, gările Palos de la Frontera, Atocha și Conde de Casal vor fi renovate pentru a le face accesibile sută la sută.

Acest nou extinderea va conecta direct locuitorii cartierului Carabanchel într-un mod mai eficient cu rețeaua de Metrou. Majoritatea vor veni din împrejurimile gărilor Palos de la Frontera, Madrid RÃo şi Conde de Casal. La fel, este de așteptat ca cei din cartierul Comillas să însumeze în jur de 9. călători pe zi în 2026.