Comunitatea Madrid a inaugurat astăzi Casa Avintia, o unitate situată în cartierul Valdebebas al capitalei, care va servi drept cămin pentru familiile pacienților din alte părți ale Spaniei internați în spitalele publice din regiune. Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a vizitat acest centru, o reflectare a caracterului solidar, binevenit și universal pe care sănătatea publică din Madrid o apără.

În această casă locuiesc rude ale pacienților, adulți și copii, cât timp se află în UTI sau în Unitățile de Neonatologie ale spitalelor publice din regiune. Aceste persoane provin în majoritate din alte comunități autonome care, în acest fel, pot fi aproape de cei dragi și pot fi însoțite, având un loc unde se pot odihni.

Acest proiect în colaborare cu Fundația Avintia, în care administrația regională contribuie cu un teren de peste 16.000 de metri pătrați pentru construcția casei, are deja un prim modul cu 10 camere. De asemenea, are zone comune, cum ar fi o cameră de zi, o altă sală de jocuri sau o spălătorie. La acestea se adaugă grădini, un loc de joacă și un auditoriu în aer liber. Facilitățile caută confortul deplin al acestor oameni care trec printr-o perioadă dificilă departe de casele lor.

De când a început să funcționeze pe 17 noiembrie, Casa Avintia a ajutat deja 14 familii, 6 dintre ele instalate în prezent. Proiectul include construirea viitoare a două module noi cu câte 10 camere fiecare, care pot găzdui până la 4 persoane în fiecare, ceea ce va însemna un total de 30 de camere. Se estimează că, odată ce toate modulele vor fi pe deplin operaționale, centrul va deservi peste 500 de familii în fiecare an.

„Realizări ca aceasta arată beneficiul aplicării unui management care să prioritizeze nevoile pacientului, precum și ale rudelor acestuia”, a spus Ruiz Escudero, care a subliniat că, atunci când vorbim de umanizarea îngrijirii sănătății, „ne referim la acțiuni de genul acesta. ”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid inaugurează Casa Avintia, un centru care găzduiește rude ale pacienților din alte regiuni internați în spitalele publice din regiune