Comunitatea Madrid i-a selectat pe Jordi Guillumet și Mónica Roselló drept câștigători ai concursului FotoCanal. Carte de fotografie, al cărei premiu constă în publicarea și distribuirea unei cărți foto în primul semestru al 2022, în colaborare cu Ediciones Anómalas .

Juriul PhotoCanal are a evidențiat Pentru înregistrare , propunerea lui Guillumet și Roselló, ca proiect care face aluzie la memorie și povestire prin imagini de o frumusețe subtilă, realizate în alb-negru. Prin formatul triptic, parte a unei concepții clasice a imaginii fotografice, care se referă la proză, intimitate și simțul narativ al secvenței imaginilor, rezultând o lectură care se unifică prin exercițiul activ al privitorului. Din toate aceste motive, și conform juriului, Așteaptă înregistrarea poze o lucrare coerentă axată pe narațiunea și secvențialitatea fotografică la care cei doi artiști au lucrat de-a lungul carierei lor.

Juriul de FotoCanal a fost format de Erika Goyarrola, curator și istoric de artă; Llorenç Raich, curator și eseist; Chiara Capodici, expert în cărți foto; Asunción Cardona, director general adjunct al Artelor Plastice; Tania Pardo, consilier de arte plastice și director adjunct al Muzeului CA2M, și Montserrat Puig și Israel Ariño, de la Ediciones Anómalas, cu voce, dar fără vot.

Despre apelul FotoCanal

Comunitatea Madrid dezvoltă un program amplu de expoziții, proiecte și activități care urmăresc diseminarea atât a operei marilor maeștri, cât și a creatorilor emergenti și la mijlocul carierei, promovând diseminarea, dezbaterea și studiul în jurul producției fotografice.

În acest context de sprijin și dezvoltare, Comunitatea Madrid desfășoară anual două apeluri pentru cărți foto: Foto