Museo Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid – CA2M, cu sediul în Móstoles, începe sezonul expozițional al cu două expoziții: Mirror and Kingdom / Ornament and State, de Álvaro Perdices și Táctica Sintáctica, de Diego Bianchi.

Oglindă și Regat / Ornament și Stat, de artistul Álvaro Perdices și curatoriat de María Virginia Jaua propune o reflecție critică asupra arhivei, a conservării trecutului și a revizuirii simbolurilor. Toate acestea, printr-o investigație asupra Sala Regatelor din Palacio del Buen Retiro -fostul Muzeu al Armatei- și a relației acesteia cu atelierele de ebanisterie ale închisorii Ocaña I din Toledo, sub o abordare artistică care se naște din opera Potârnichilor. în departamentul de expoziții al Museo Nacional del Prado.

Pe baza acestei cercetări și a unui exercițiu de revizuire critică, la Muzeul CA2M este prezentată o instalație cu mai multe serii fotografice care recuperează dezasamblarea a Salón de Reinos înainte de recenta sa remodelare și include un ansamblu sculptural bazat pe mobilierul produs în închisoarea Ocaña, împreună cu două proiecții video. Această expoziție poate fi vizitată până la 21 august, cu intrare liberă.

Pentru alte mână, Táctica Sintáctica, a artistului Diego Bianchi, transformă spațiul expozițional cu intenţia de a concepe alte modalităţi de prezentare a obiectelor artistice. Expoziția, curatoriată de Mariano Mayer, expune lucrări aparținând colecției CA2M și Colecției Fundación ARCO, precum și o serie de sculpturi recent produse de Diego Bianchi.

Acest montaj își propune să realizeze un experiment fizic și conceptual al spațiului expozițional, astfel încât cubul alb, acel spațiu neutru care este muzeul, format din pereți albi și o sursă de lumină emisă de sus în jos, să devină materia primă pentru o eventuală dezarmare. a muzeului însuși.concept de muzeu sau expoziție.

Această expoziție, care poate fi vizitată cu intrare gratuită până la . Mai, aparține ciclului Dublarea vocii. Lecturi ale artiștilor la colecțiile Museo Centro de Arte Dos de Mayo , cu care CA2M invită în mod regulat artiștii să-și citească colecțiile în expoziții. Astfel, această inițiativă presupune, pe de o parte, generarea de mostre din colecțiile sale și, pe de altă parte, dedicarea unor expoziții individuale celor mai interesanți artiști de pe scena actuală. În acest fel, colecțiile muzeului nu sunt înțelese ca un scop în sine, ci ca potențial pentru producerea de noi lucrări artistice.

Mai multe informații la www.ca2m.org

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îi salută pe artiștii Álvaro Perdices și Diego Bianchi la începutul sezonului de expoziții la Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo