Comunitatea Madrid, prin Centrul pentru Afaceri Taurine, îi aduce un omagiu strălucitului torero Joselito într-o expoziție cu 24 instantanee ale momentelor importante ale relației sale profesionale cu capitala.

Expoziția se intitulează El Gallo en Madrid: 60-19202022 , și poate fi vizitat până în aprilie 24 în Sala Antoñete a arenei Venteño. În ea, puteți afla despre dezvoltarea profesională a nefericitului torero legat de acest oraș, de la prezentarea sa ca novillero până în după-amiaza zilei de . Mai în Talavera de la Reina unde a fost rănit de moarte.

Expoziția include și imagini care arată cea mai personală fațetă a dreptaciului , dezvăluind cum a fost el orașul în care a trăit în primii ani ai secolului XX. Colecțiile expuse aparțin atât colecțiilor private, cât și publice și sunt regizate de Javier López García și Víctor Jesús Madrid.

Afișul care anunță expoziția a fost realizat de pictorul mexican Jano Solleiro care, împreună cu pictorii Tico de la Rosa, José Tomás Pérez Indiano, Mario Sainz Zíjara și caricaturistul francez, Olivier Fristch, l-au pictat pe Joselito el Gallo cu pensulele lor.

Tureul se încheie cu un omagiu sincer pe care 18 Mai 1920 mii de cetățeni din Madrid s-au predat după moartea sa . El a fost o figură incomparabilă în istoria taurinei moderne și este un binemeritat tribut adus unui torero local care a locuit în orașul său și a lăsat o moștenire nemuritoare.

Această activitate are loc. dintr-un program cultural intens la Monumental de Las Ventas care, cu ocazia viitorului Târg de la San Isidro, va face din regiune epicentrul luptei mondiale în prima arena de tauri din lume.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îi aduce un omagiu torearului Joselito într-o expoziție fotografică2022