Comunitatea Madrid a adus astăzi un omagiu fostului baschetbalist de la Real Madrid, Wayne Brabender. Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a participat la evenimentul cu care Executivul Regional a recunoscut cariera personală și sportivă a atacantului naționalizat spaniol de origine americană, care a câștigat 13 ligi spaniole, 4 cupe europene, 7 cupe ale Regelui și 4 cupe intercontinentale.

Rivera de la Cruz a evidențiat „cariera impunătoare” a lui Brabender, pe care l-a subliniat drept „referința incontestabilă a sportului național de mai mult de 15 ani”, deoarece la palmaresul său cu echipa de la Madrid și-a adăugat 190 selecții cu naționala Spaniei și o medalie de argint la Campionatul European de Națiuni desfășurat la Barcelona în anul 1973.

La omagiu a participat, pe lângă rudele lui Brabender și foști jucători, Antonio Martín, președintele ACB; Fernando Romay, reprezentant al Federației Spaniole de Baschet; Emilio Butragueño, director de relații instituționale pentru Real Madrid; Juan Carlos Sánchez, director al secției de baschet Real Madrid; Cristóbal Rodríguez, președintele Asociației Baschetbalistilor de la Real Madrid, și María Jesús Casado, șefa școlii Aristos de Getafe.

Tocmai, ministrul a evidențiat munca depusă de Brabender în centrul de invatamant mentionat mai sus, in care, de mai bine de 20 ani, fostul jucator a lucrat ca profesor de educatie fizica si antrenor de fotbal.baschet, unde a lansat și campusurile.

„Sportul de bază este esențial pentru a forma campioni, dar, mai ales, pentru a pregăti oameni”, a apărat Rivera de la Cruz, care a evidențiat munca educațională a sportivului. „Sunt sigură că elevii săi de la Aristos School se vor fi simțit mândri că un star al sportului le-a împărtășit experiența sa, dar, cu atât mai mult, că s-au putut bucura de calitatea umană a lui Wayne”, a conchis ea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îi aduce un omagiu lui Wayne Brabender, legendarul jucător de baschet al Real Madrid