Comunitatea Madrid găzduiește cea de-a treia ediție a Sesiunii Vermú, cu un program care va include mai mult de 80 concerte gratuite, în 04 municipiile din regiune, între 1 și 30 în luna mai și care își propune să susțină talentul muzical și să promoveze turismul cultural local.

Vermut Session este organizată de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, la care în acest an se adaugă sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale cu ocazia comemorării Anului European al Tineretului. Acest lucru a fost explicat astăzi de ambele regizoare, Marta Rivera de la Cruz și Concepción Dancausa, în cadrul prezentării acestui eveniment într-un act care a inclus spectacole de Jordana B și Judeline.

Rivera de la Cruz a subliniat că această inițiativă „este o călătorie culturală imbatabilă prin regiune, un angajament pentru turismul local care combină muzica, moștenirea și gastronomia și care susține în mod decisiv țesutul muzical național”. La rândul său, Dancausa a amintit că ciclul „are o fereastră de trupe madrilene sub 30 ani pe care ne doream sprijin în Anul European al Tineretului”. „Susținem multe inițiative pentru acest grup, precum îmbunătățirea Rețelei de centre de tineret din municipiile Comunității”, a adăugat el.

În această a treia ediție, Vermut Session prezintă un program de 83 concerte, cu un afiș care arată 42 trupe de muzică indie. Un ciclu care acordă o mare importanță talentelor naționale emergente, dar și unor nume consacrate ale scenei muzicale spaniole.

În cele cinci weekenduri ale lunii mai, publicul va putea bucurați-vă de artiști renumiți precum Maika Makovski, Rufus T. Firefly, Mr. Chinarro sau Tulsa, precum și de câteva dintre propunerile tinere cu cea mai mare proiecție a momentului, precum Niña Polaca, Melenas, Jimena Amarillo, María Yfeu, Judeline, Kora , Anabel Lee, La Paloma, Camellos, Biela sau Shanghai Baby. Printre trupele sub 30 ani, selectate pentru Anul European al Tineretului, se numără talente precum Aiko El Grupo, Liquid Love sau Vei Vede.

Un meniu muzical care sustine si turismul local din regiune, intrucat aceste concerte se vor sustine in spatii emblematice ale unora dintre municipiile mai monumentale. Ca noutate, această ediție include La Hiruela și Loeches și două dintre cele mai atractive locuri din Comunitatea Madrid, precum mănăstirile Santa María de El Paular (Rascafría) și Santa María la Real (Pelayos de la Presa). ). De asemenea, Vermouth Session va fi din nou prezentă la Alcalá de Henares, Alcobendas , Aranjuez, Buitrago del Lozoya, Bustarviejo, Chapinería, Chinchón, Colmenar de Oreja, Manzanares El Real, Navalcarnero, Nuevo Baztán, San Lorenzo de El Escorial, Torrelaguna și Villarejo de Salvanés.

Accesul la toate concertele este gratuit până la atingerea capacității maxime și nu este necesară rezervare prealabilă.

Mai multe informații în acest

link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid găzduiește o nouă ediție a Vermú Session pentru a sprijini talentul muzical și turismul local2022