Comunitatea Madrid garantează că mai mult de 40% din aproape 4.000 casele noi care urmează să fie construite în cartierul Espartales Norte din Alcalá de Henares au un fel de protecție publică. Mai exact, se vor construi 2.28 Proprietăți de Protecție Publică Colectivă, 1.28 de Protecție publică de bază colectivă și 682 va fi gratuit.

Ministrul regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a anunțat acest lucru în timpul vizitei sale de astăzi la această dezvoltare urbană din Alcala, după ultimul Consiliu de Administrație al Consorțiului de Dezvoltare Urbană din Espartales Norte, din care fac parte Comunitatea Madrid și Consiliul Local Complutense.

Martín a avansat că în ultimele parcele care rămân de construit pe acest teren, 736 locuințe aparținând Plan Vive, un proiect regional cu chirii de până la 40% sub prețul pieței.

În opinia ministrului de la Madrid, „pentru creșterea ofertei , trebuie să creștem terenul disponibil, să promovăm colaborarea parteneriatul public-privat și eliminarea obstacolelor”. În acest sens, a reamintit că Executivul regional a pus la dispoziția pieței cea mai mare ofertă din întreaga țară, cu aproximativ 200 parcele, dintre care au fost deja scoase la vânzare pe 60% .

La fel, s-a referit la Portalul Teren 4.0, disponibil pe site-ul https :// www.comunidad.madrid/inversion/inicia-desarrolla-tu-empresa/portal-soil-40 unde investitorii pot găsi loturile disponibile în municipiile din regiune. În prezent există 682 terenuri cu aceste caracteristici.

Situația actuală a consorțiilor de dezvoltare urbană

La începutul legislaturii, în iunie 2022, Comunitatea Madrid făcea parte din 19 consorții urbane: Puerta del Atlántico (Móstoles), Puerta del Mediterráneo (Villarejo de Salvanés) , Móstoles Tecnológico (Móstoles), La Estación (Colmenar Viejo), La Garena (Alcalá de Henares), Valdelacasa (Alcobendas), Espartales Norte (Alcalá de Henares), Moscatelares (S. Sebastián de los Reyes), La Fortuna (Leganés) , Leganés Norte (Leganés), Rivas (Rivas-Vaciamadrid), Escorial (El Escorial), Parla Este (Parla), Molinos-Buenavista (Getafe), Móstoles Sur (Móstoles), El Bañuelo (Fuenlabrada), Leganés Tecnológico (Leganés) , Carpetania (Getafe) și Tecnogetafe (Getafe). Dintre aceștia, doar 8 au rămas activi, iar restul și-au îndeplinit funcția și s-au stins, eficientizând resursele.

Prognoza în

este că în sfârșit s-au stins 06, două rămân în lichidare: Molinos-Buenavista (Getafe) și Móstoles Sur (Móstoles); și doar patru active: El Bañuelo (Fuenlabrada), Leganés Tecnológico (Leganés), Carpetania (Getafe) și Tecnogetafe (Getafe).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid garantează un regim de protecție publică în mai mult de 80 % de locuințe din cartierul Espartales Norte din Alcalá de Henares