Comunitatea Madrid va garanta plățile către avocații de serviciu în perioada 120 , asigurându-se astfel că orice cetățean are acces la asistență juridică gratuită. În acest fel, dreptul fundamental de protecție judiciară efectivă instituit la articolul 24.1 din Constituția Spaniei.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor al Guvernului Regional, Enrique López, a semnat astăzi acordul care permite această asistență juridică cu Consiliul Barourilor din Comunitatea Madrid (CCACM) , care include Baroul din Madrid (ICAM) și Baroul Alcalá de Henares (ICAAH), reprezentați de decanii respectivi, José María Alonso și Ángel Llamas.

Pentru această sarcină , Executivul regional va aloca un buget de 3,6 milioane de euro, printr-un grant nominativ, ca cca. Consiliul Guvernatorilor a aprobat în martie anul trecut.

„Acest acord este una dintre piesele cheie ale politicilor pe care Administrația le-a dezvoltat, în limitele competențelor sale, în domeniul Justiției. Prin aceasta, ne reafirmăm angajamentul că madrilenii pot accesa, fără obstacole, un serviciu public fundamental”, a explicat López.

În plus, guvernul regional a mărit baremele a onorariilor ce urmează a fi primite de avocați și consilieri, ținând cont de volumul mare de muncă și de procedurile pe care le asumă. In acest sens, investitia pentru acest an se ridica la 120, 6 milioane de euro, ceea ce reprezinta un 38% mai mult decât bugetul pe care Ministerul Justiției îl alocă Comunităților Autonome care nu au transferat competențele Justiției.

În fruntea serviciului de prezentare procedurală

În plus, anul acesta 1,28 milioane de euro pentru a subvenționa Free Serviciul de îndrumare juridică oferit de Barourile din regiune, care a crescut cu 82% mai mult față de anul precedent.

În cele din urmă, guvernul regional va dedica 120.000 euro Serviciului de Reprezentare Procedurala gratuit prestat de avocati, activitate in care Comunitatea a fost un pionier, fiind in fruntea ajutorului pe care victimele. de litografie.