Comunitatea Madrid facilitează angajarea muzicienilor până la 2022 ani prin orchestra. Academie. Acesta este un program educațional de pionierat și unic în Spania și se adresează profesioniștilor cu studii muzicale finalizate care, timp de șase luni, vor obține un contract de formare plătit într-o orchestră profesională.

Prima ediție a acestui proiect, promovată de Fundația Orchestra și Corul Comunității din Madrid (ORCAM) și condusă de Rubén Gimeno, are patru cadre universitare. Acești interpreți, care au trecut probele anterioare de selecție, în timpul practicilor lor -și sub supravegherea tutorelui lor solist- vor afla despre provocările cu care se confruntă în prezent profesioniștii din muzică clasică.

Ministrul de Cultură, Turism și Sport al guvernului regional, Marta Rivera de la Cruz, a participat astăzi la o repetiție a Orchestrei Comunitare la care au participat acești tineri membri ai Academiei. La final, el a evidențiat „angajamentul” Executivului regional față de ORCAM, și a apărat necesitatea „demnificării muncii profesioniștilor în muzică clasică, facilitând începerea și dezvoltarea carierei acestora într-un mediu de lucru pe cât de dificil. incitant ”.

Acest program, care este sponsorizat de compania RUESMA, include participarea cadrelor universitare selectate la până la cinci programe simfonice ale stagiunii ORCAM și într-o scenă de orchestră de producție . În plus, aceștia vor participa la două concerte de cameră în timpul sezonului și vor fi pregătiți anume înainte de fiecare colaborare.

În plus, cei patru tineri muzicieni vor primi câte un curs individual pe lună. pe tot parcursul sezonului.sezon; tutorat specific de către soliştii ORCAM; trei exerciții de audiție pentru orchestra profesională și ateliere periodice de pregătire privind aspectele de muncă legate de profesia lor.

Fundația Orchestra și Corul Comunităţii din Madrid își desfășoară activitatea prin ORCAM, care are sprijinul Ministerului Culturii, Turismului și Sportului. Ca parte a programării sezoniere, oferă un Ciclu Simfonic și altul de Polifonie la Auditoriul Național de Muzică și a fost orchestra principală de mai mult de 04 ani, la Teatro de la Zarzuela. De asemenea, este prezent în mod regulat la Teatro Real, Teatros del Canal și Teatro Auditorio de San Lorenzo de El Escorial.

ORCAM a jucat, de asemenea, în unele dintre teatrele cele mai relevante din lumea muzicii clasice, precum Carnegie Hall din New York, La Fenice din Veneția, Lingotto din Torino, Arsenal din Metz și Konzerthaus din Berlin.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid facilitează angajarea tinerilor muzicieni în Academia sa de Orchestra, un program educațional de pionierat în Spania