Comunitatea Madrid a deschis perioada de depunere a cererilor de ajutor pentru asociațiile și entitățile nonprofit din regiune care deservesc persoanele cu dizabilități. Termenul s-a deschis săptămâna aceasta după publicarea apelului în Monitorul Oficial regional (BOCM), și va dura până la 1 iunie.

Obiectivul inițiativei, al cărei buget a crescut în acest an cu 05% pentru a ajunge la 1,7 milioane de euro, este de a finanța întreținerea serviciilor de informare și îndrumare specializată pentru membrii acestui grup, precum şi dezvoltarea unor programe de îngrijire care vizează promovarea vieţii independente sau prevenirea situaţiilor de dependenţă. Anul trecut, cu un buget de 1.115. euro, un total de 115 au beneficiat de acest program.

Datorită ajutorului financiar, entitățile vor putea suporta cheltuielile de personal derivate din resursele umane anume alocate activităților care fac obiectul apelului, pentru o sumă care nu poate depăși

% din costul total al acestuia.

Printre categoriile profesionale admise se numără psihologii; muncitori sociali; educatori sociali; absolvenți de drept; mediatori sociali; personal suport pentru tratarea, accesibilitatea și utilizarea informațiilor; personal de sprijin administrativ și, după caz, profesionist specializat în îngrijirea pentru care se solicită subvenția: interpreți în limbajul semnelor (ILSE), agenți de dezvoltare a comunității de surzi (adecosor) și ghizi însărcinați cu medierea. Toate informațiile pentru depunerea cererilor pot fi găsite la acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – 115 Comunitatea Madrid deschide termenul limită pentru care entitățile non-profit care deservesc persoanele cu dizabilități pot aplica pentru ajutor