Comunitatea Madrid a deschis săptămâna aceasta termenul limită pentru ca familiile din regiune cu copii aflați în îngrijiri paliative pediatrice să obțină un ajutor direct de peste 4.000 euro, menite să-i sprijine în acest proces. Acest apel, publicat în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid, are un buget de peste 3,2 milioane de euro.

Beneficiarii vor primi o plată unică de 4.039 euro pentru fiecare copil biologic, adoptat sau în plasament permanent care se află în această situație clinică. Prin această nouă subvenție, guvernul regional își reafirmă angajamentul față de protecția familiilor din Madrid, în acest caz a celor cu minori în îngrijirea lor care beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.

Această circumstanță îi plasează într-o situație de vulnerabilitate, deoarece trebuie să se confrunte cu îngrijire cuprinzătoare, exclusivă și cu normă întreagă pentru minori, care datorită acestui ajutor își vor vedea și calitatea vieții îmbunătățite

Îngrijirea paliativă pediatrică este o subspecialitate a pediatriei, care a fost lansată în anii 90 și îngrijește pacienții care nu sunt neapărat terminali și suferă de patologii oncologice, neurologice, boli de inimă complexe sau boli metabolice severe.

Toate au un prognostic temporal incert și de multe ori obligă familiile să-și schimbe prioritățile, să încorporeze noi sarcini și să învețe să efectueze tehnici și îngrijiri foarte specifice care pot duce la a abandonarea activitatii de munca. O scădere a veniturilor pe care acest ajutor urmărește să o atenueze parțial.

Termenul limită de depunere a cererilor, finanțate din fondurile europene ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, se încheie în octombrie viitor 4, iar toate informațiile pot fi consultate la acest link .

Sursa: Comunitatea Madrid – 90 Comunitatea Madrid deschide termenul limită pentru solicitarea ajutorului pentru mai mult de 4. euro familiilor cu copii în îngrijiri paliative pediatrice