Comunitatea Madrid investește o jumătate de milion de euro în ajutoare pentru promovarea comerțului cu amănuntul, precum și pentru finanțarea proiectelor de digitalizare în companii sau unități din sector dezvoltate din asociații, federaţiile şi confederaţiile comercianţilor din regiune.

Guvernul Autonom va subvenționa cheltuielile de personal destinate promovării sau digitalizării activității comerciale, incluzând atât contractele de muncă mai mari de șase luni, cât și costul utilizării personalului extern. De asemenea, fac obiectul acestui ajutor, printre altele, activitățile de digitizare, campaniile de marketing și rețea, costurile de integrare în portaluri sau platforme, consultanță și consiliere, organizarea de târguri și evenimente sau design, strategii de comunicare sau de publicitate.

Ca noutate pentru acest apel al Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, finanțarea pentru închirierea vehiculelor necesare lansării unor inițiative precum livrarea comenzilor la domiciliu online.

Aceste cheltuieli trebuie efectuate între 1 ianuarie și octombrie 05 din acest an, iar valoarea ajutorului va fi de 90% din bugetul acceptat, cu o limită de 25. euro pe beneficiar. In cazul contractarii de personal intern si extern, suma maxima va fi de 30.000 euro muncitor și, pentru consultanță, consiliere, activități de formare și ateliere, o limită de euro pe receptor.

În plus, este necesară o investiție minimă de 1.000 euro în promoție când este municipală sau mai puțin, și 3.000 când este supramunicipal. Plata se va face după furnizarea documentației justificative.

Cererile pot fi depuse până la următoarea 16 Iunie prin site-ul instituțional al Comunității Madrid: www.comunidad.madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea de Madrid deschide cererea de ajutor pentru promovarea și digitalizarea comerțului cu amănuntul