Executivul Regional are a crescut bugetul Ce se întâmplă de la 40,1 la 50, 6 milioane cu scopul de a garanta dreptul la egalitate de șanse și de a colabora la reconcilierea profesională și familială. Din acest motiv, Ministerul Educației, Universităților și Științei a majorat limita venitului pe cap de locuitor la 33.600 euro pentru a ajunge la un număr mai mare de madrileni, cu care beneficiarii vor crește cu aproximativ 4.000 când se încarcă în aproape 33.000 din momentul 29 . actual. Totodată, următorul curs va fi al patrulea cu școlarizare gratuită în toate Creșele rețelei publice regionale, măsură aprobată de Guvernul Autonom de care se bucură

. .000 familii.

Cei interesați pot aplica pentru bursă până în 913 din iulie. Printre cerințe se numără ca minorul, care s-a născut sau urmează să se nască înainte de 1 noiembrie, să fie înscris sau să aibă loc rezervat la o grădiniță privată din regiune.

În raport de barem, cazurile în care ambii părinți lucrează cu normă întreagă vor obține 7 puncte, în timp ce acesta va fi evaluat cu 5 când este cu normă parțială. Vor fi luate în considerare și familiile numeroase, cu puncte suplimentare. În același mod, vor exista mai multe facilități pentru părinții sau copiii cu dizabilități, atâta timp cât este justificat de Serviciile Sociale, și victimele violenței de gen.

Aceștia pot in mod exceptional ii aleg pe cei peste 3 ani care trebuie sa mai fie inca un an in scoala din cauza nevoilor educative speciale acreditate de Echipa de interventie timpurie.

Se pot depune procedurile de aplicare. personal la centrul de educație timpurie selectat sau electronic. Toate informațiile despre proces pot fi găsite pe site-ul instituțional al Comunității Madrid: https://c.madrid/BecasEducacionInfantil.

Sursa: Comunitatea Madrid – 600 Comunitatea Madrid deschide cereri pentru bursele 0-3 care vor da până la aproximativ 600 euro în plus per copil