Comunitatea Madrid a denunțat astăzi că lentoarea și ineficiența guvernului central în alocarea fondurilor europene întârzie sosirea acestora la companii și la persoanele care desfășoară activități independente, beneficiarii acestora și care cu activitatea lor vor reactiva economia și vor crea locuri de muncă.

Acest lucru a fost exprimat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în discursul său de la deschiderea Forumului Next Gen UE, unde a subliniat că cel mai mare exemplu este dă în managementul PERTE (Proiecte Strategice de Redresare și Transformare Economică). În acest caz, deși au fost toate aprobate, până în luna aprilie doar puțin mai mult de 4 au fost scoase la ședință publică.000 milioane de euro din 218.

. planificate, a 06, 5% din total și de acestea sunt cele mai multe încă nerezolvate.

În acest context, Fernández-Lasquetty a asigurat că Madridul va continua să ceară o schimbare a cursului pentru alocarea fondurilor, grăbind în același timp managementul dintre cele care sunt acordate. În acest sens, a verificat că „deși a început să le primească la sfârșitul anului trecut, Comunitatea Madrid deja procesează 218 Solicită o valoare mai mare de 425 milioane de euro, un 47% din totalul bugetat”.

Șeful secției Economie și Finanțe al Executivului regional a reamintit necesitatea aprobării stimulentelor fiscale destinate familiilor și companiilor, în pe lângă faptul că se cere ca comunitățile autonome să fie contate pentru stabilirea priorităților de investiții.

În acest fel s-ar putea crește gradul de execuție, care abia se situează la 7,1% din cheltuieli planificate pentru 2021, conform rapoartelor de la diferite organizații. De asemenea, ar servi la creșterea impactului fondurilor asupra economiei naționale care, conform estimării Băncii Spaniei, ar fi în prezent în jur de 0,3% din PIB, un rezultat foarte modest față de 1% așteptat într-un început. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid denunță că încetineala guvernului central în alocarea fondurilor europene întârzie sosirea acestora în companii