Comunitatea Madrid îi dedică o expoziție lui Mitsuo Miura, un artist japonez care locuiește în Spania de la

, care a fost inaugurat în această joi. Eșantionul Aproape 17 m² pentru două peisaje acoperă mai mult de cincizeci de ani de traiectorie a acestui creator și vă permite să-i admirați simplitatea formală extremă și măiestria în utilizarea indistinctă a diferitelor tehnici și materiale. Acesta poate fi vizitat la Museo Centro de Arte Dos de Mayo – CA2M până pe 8 ianuarie.

Acesta este un proiect conceput special pentru această galerie, și este curatoriat de Tania Pardo, care se articulează în jurul a două mari instalații care se referă la opoziția de concepte: interior-exterior, interior-exterior, public-privat.

Cel mai intim își găsește reprezentarea în instalație Amintiri imaginate —o aluzie la cea mai introspectivă a experienței personale—, în care se folosește de panglicile sale colorate caracteristice pentru a construi coloane simple împrăștiate în spațiu. Împreună cu aceste casete, Miura afișează o selecție de imagini, numite Fișierele mele , care este folosit pentru a comanda lucrări catalogate din anii ’60 până la începutul anilor ’90.

Stelele externe Show Window, o instalație formată din pânze, piese de podea, lumini de neon și o intervenție murală. În ea, artistul sparge privirea urbană în referire la atracția cauzată de vitrinele, luminile și reclamele care pătrund în orizontul oricărui oraș.

În plus, expoziția prezintă modele de intervenții realizate de Miura de-a lungul anilor, proiectate și realizate manual de el însuși cu o minuțiozitate și detalii rafinate. Aceste piese constituie, în sine, înregistrări tridimensionale autentice care arată manipularea acută spațială și arhitecturală a acestui creator.

Cu uimitoarea sa capacitate de sinteză, Miura duce până la consecințele ultime. translația plastică a diferitelor stări ale peisajului, atât natural cât și urban. Din punctul său de vedere artistic, mai important decât peisajul în sine este să reflecte experiența peisajului, care rezultă din esența formelor și a diferitelor game de culori. Propunerile sale introduc ideea unei contemplații plăcute și invitația de a trece de la geometrii simple și culori strălucitoare.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul Primăriei Salamanca , Fundația Orașul Culturii și Cunoașterii Salamanca și Centrul de Artă Contemporană DA2.

Despre artistul Mitsuo Miura

Mitsuo Miura locuiește în Spania de la

. Artist multidisciplinar, printre alte practici, a dezvoltat desenul, gravura, pictura, fotografia si instalatia. În special, gravura și lucrările multiple sunt domenii în care a jucat un rol decisiv în scena artistică spaniolă ca autor și, de asemenea, ca promotor, alături de Arturo Rodríguez, al Galería & Ediciones Ginkgo (1988-1988).

De la începutul carierei, a participat la numeroase expoziții individuale și colective: Muzeul Spaniol de Artă Contemporană, Madrid ((400); Muzeul de Artă Marimura, Tokyo (1988); Koldo Mitxelena Kulturenea, San Sebastián (1994); Centrul Tozai Bunka, Tokyo (1999); Cercul de Arte Frumoase, Madrid (2000); MACUF, A Coruña (1999), Artium, Vitoria și Muzeul Barjola, Gijón (2002), Palacio de Cristal, MNCARS, Madrid (2000) și Muzeul Casa de la Moneda, Madrid (2013).

Mai multe informații la www.ca2m.org

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dedică expoziția Aproape 400m² pentru două peisaje artistului multidisciplinar japonez Mitsuo Miura