Comunitatea Madrid alocă 2 milioane de euro în ajutor pentru promovarea mobilității cu emisii zero în acest an, după succesul obținut cu cele anterioare acordate în 2020 și 2021. Astfel, Consiliul Guvernatorilor a aprobat acest al treilea apel adresat persoanelor fizice, liber profesioniştilor şi IMM-urilor de care aproape 4 au beneficiat deja. din Madrid.

Stimulentele vor acoperi până la 50% din prețul achiziționarea de vehicule cu emisii zero cu maximum 1.000 euro pe motocicletă, 700 în cazul mopedelor electrice cu două roți, 600 pentru biciclete cu sisteme de asistență la pedalare – cu o putere mai mică sau egală cu 250 wați– și o limită de 600 euro pentru scutere.

În cazul persoanelor fizice, acestea pot fi eligibile doar pentru achiziționarea unei unități pe toată durata întregului program. Pe de altă parte, profesioniștii care desfășoară activități independente și IMM-urile vor avea oportunitatea de a obține până la cinci în această perioadă.

În plus, livrarea de obligațiuni de mediu cu mobilitate durabilă cu zero emisii este din nou inclusă celor care livrează un vehicul privat pentru casare cu mai mult de 10 ani sau fără etichetă de mediu.

În acest sens, Comunitatea Madrid vă va pune la dispoziție 1.30 euro convertibil în kilometri, minute sau alte costuri derivate ale serviciilor de mobilitate partajată –mașină sau motosharing- într-o perioadă care nu depășește 30 luni de la data notificării ordinului de acordare a subvenției.

apelul pentru această nouă ediție pentru achiziționarea de vehicule este acum deschis și bazele pot fi consultate prin tr Prin site-ul oficial al guvernului regional la https://tramita.comunidad.madrid/ayudas-becas-subventions/ayudas-movilidad-cero- emisii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dă undă verde noilor ajutoare pentru achiziționarea de motociclete, mopede, biciclete și scutere cu emisii zero