Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat, în ședința sa de săptămâna aceasta, licitarea noului Acord-cadru pentru contractele de servicii publice pentru centrele de îngrijire timpurie cu o investiție de 60,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 60% față de precedentul. Această creștere se va reflecta în locurile disponibile pentru tratamentul, sprijinul și urmărirea copiilor sub 6 ani, care vor crește cu peste 2. când crește de la 3.60 stabilit în 2018 la 5.480 din curent.

În plus, prețul pe loc pe lună a crescut cu 60, 5% , din 417 euro ai acordului anterior la 480 euro din aceasta Creșterea va permite profesioniștilor și lucrătorilor să dispună de un număr mai mare de ore săptămânale, pentru a răspunde nevoilor copiilor între 0 și 6 ani cu tulburări de dezvoltare, dizabilități sau cu risc de a suferi de acestea.

În regiune există 40 centre care acoperă acest serviciu. Majoritatea locurilor sunt pentru tratament, care includ o intervenție programată directă cu copilul, oferind servicii coordonate de stimulare, fizioterapie, psihomotricitate, logopedie sau psihoterapie de care au nevoie.

Pe pe de altă parte, serviciile de suport și urmărire permit răspunsul minorilor aflați în condiții de risc, sau care, datorită caracteristicilor lor, necesită o urmărire a neurodezvoltării lor. În plus, se oferă îngrijire socio-familială, care presupune informare, consiliere și sprijin privind liniile directoare de acțiune cu copilul, dinamica conviețuirii și resursele externe care favorizează dezvoltarea acestora și calitatea vieții celor din jur.

Acest nou Acord-cadru, în care calitatea serviciului primează asupra prețului, definește diferitele criterii de atribuire a contractelor, precum deținerea unei unități specializate în tulburări de alimentație legate de tratamentul logopedic, tehnici avansate de kinetoterapie respiratorie, asigurarea Camerei Multisenzoriale sau cunoștințe de către profesioniști în limbajul semnelor pentru persoanele cu dizabilități de auz sau dificultăți de vorbire. De asemenea, se va avea în vedere faptul că au o platformă specifică de comunicare telematică deținută de centru pentru desfășurarea sesiunilor prin teleasistență.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește cu mai mult de 60% investiția pentru îngrijirea timpurie a copiilor sub 6 ani vârsta