Comunitatea Madrid crește cu 30% investiția în ajutor pentru încurajarea angajării șomerilor de lungă durată și a celor peste 30 ani. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi această măsură a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă pentru entitățile locale din regiune și cele cu competență în materie de ocupare a forței de muncă. În total, bugetul Executivului de la Madrid pentru această inițiativă se ridică la 46, 8 milioane de euro față de 31, 5 din apelul anterior în 2021.

Se așteaptă să beneficieze 3.200 cetățeni aflați în această situație de șomaj și de care pot aplica de la iulie pe site-ul instituțional al Comunității Madrid.

Aceste fonduri vor finanța angajarea de locuri de muncă legate de calificarea acestora, astfel încât aceștia să poată îndeplini sarcini de interes public sau care să-și consolideze profiluri și, în același timp, să le activeze pentru căutarea ulterioară a unui loc de muncă pe piața obișnuită.

Acești șomeri de lungă durată vor beneficia, pe de o parte, de un serviciu de orientare profesională cu un tutore desemnat care îi va ajuta în căutarea unui loc de muncă sau, dacă este cazul, care îi va consilia dacă aveți în vedere o propunere antreprenorială.

Pe de altă parte, aceștia vor dobândi și experiență profesională cu normă întreagă în modalitatea în funcție de munca ce urmează a fi efectuată și personalul lor si caracteristicile muncii.destinatari. În cele din urmă, vor fi instruiți în competențe transversale de 100 ore în modulele de conștientizare a mediului și bune practici în ocupație, competențe digitale de bază și prevenirea riscurilor profesionale.

Ajutorul de la Guvernul Autonom va acoperi, in primele sase luni, costurile cu salariile si contributiile la asigurarile sociale pentru toate conceptele si cele derivate din formare. .