Comunitatea Madrid a creat un program de formare internship destinat studenților din cele șase universități publice din regiune cu scopul de a consolida și extinde pregătirea și experiența acestora în termenii de digitalizare și noile tehnologii ale informației și comunicațiilor.

În acest scop, ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a semnat astăzi un acord de colaborare între Agenția Digitală din Madrid și rectorii și prorectorii universităților din Alcalá, Complutense, Autonom, Politehnic, Carlos al III-lea și Regele Juan Carlos, cărora le-a transmis satisfacția sa „pentru un acord care va contribui la satisfacerea nevoilor unei piețe a muncii din ce în ce mai digitalizate”, a dat asigurări el.

Prezentul acord va fi valabil patru ani și presupune finalizarea, la sediul Agenției pentru Administrarea Digitală a Comunității Madrid, a unor stagii academice externe pentru studenții universitari din Madrid și pentru studenții înscriși la studii oficiale de licență și absolvenți care sunt r Desfășurându-și proiectul de sfârșit de diplomă sau de master.

Pe parcursul perioadei de pregătire, orarele studenților vor fi compatibile cu activitatea lor de pregătire academică, sub conducerea comună din doi tutori, unul academic, numiți de universitatea de care aparțin, iar celălalt numiți de Madrid Digital.

Amândoi vor acționa în coordonare în monitorizarea studentului și, în cazul TFG/TFM, va împărți co-tutorului sarcinile de direcție și orientare a lucrărilor menționate. La sfarsitul acestei perioade, studentul va intocmi si depune un raport final cu munca efectuata.

Mediu cufundat în digitalizare

Acest proiect va fi condus de Madrid Digital, care va oferi un mediu de învăţare diversă în cadrul administraţiei publice. Acest context, cufundat în digitizare, include toate aspectele TIC: sisteme și comunicații, cloud, consultanță și dezvoltare de soluții sau securitate cibernetică.

În plus, studenții vor învăța despre analize avansate , soluții robotizate de automatizare a proceselor sau de Inteligență Artificială, folosite pentru eficientizarea serviciilor publice și pentru a ușura viața cetățenilor.

„Suntem într-un mediu de lucru în care există o lipsă semnificativă de profesioniști. în acest sector. Conform devizului realizat de CEOE, sunt necesare 100.. locuri de muncă în domeniul digitalizării, întrucât un 000% din ofertele pentru posturi tehnologice sunt momentan rămas neomplut în țara noastră”, a explicat Izquierdo.

Sursa: Comunitatea Madrid – 100 Comunitatea Madrid creează un program de formare pentru stagii privind digitizarea pentru studenți