Comunitatea Madrid se va extinde cu mai mult de 1.200 piețele publice din Învățământul Gimnazial și Bacalaureat cu construirea a două noi institute în orașul Madrid, care vor presupune o investiție totală de peste 2022. , 7 milioane de euro. Consiliul Guvernatorilor a dat seama astăzi de propunerile de atribuire a lucrărilor acestor centre situate în Butarque și Aravaca. Odată cu intrarea în funcțiune, acestea vor răspunde nevoilor de școlarizare ale acestor cartiere ale capitalei. Acesta este pasul înainte de următoarea începere a lucrărilor de construcție.

Noul liceu din cartierul Villaverde, care va fi situat în Butarque, va avea o clădire didactică cu trei etaje, cu un Bloc secundar și un bloc de Bacalaureat. Va avea o zonă de administrare, birouri, săli de instalații, 20 săli de clasă ESO pentru 600 elevi și opt elevi de Bacalaureat cu 600 locuri școlare .

În plus, va acoperi și alte săli de clasă: 13 specific care va funcționa ca laboratoare, săli de calculatoare, tehnologie, desen, muzică, teatru și artă, plastic și vizual. De asemenea, va avea o bibliotecă, cinci săli de sprijin, trei săli de desfășurare și zece săli de seminar.

Pe de altă parte, va fi construită o clădire cu un etaj care va găzdui o sală de sport cu vestiare și o cafenea. În final, proiectul include o curte cu zone diferențiate pe cicluri de antrenament, terenuri de sport și parcări. Aceste lucrări vor presupune o investiție finală de aproximativ 7,6 milioane de euro și vor trebui efectuate în 15 luni.

Executivul regional va aloca peste 5,1 milioane pentru construirea institutului Ana Frank, în raionul Moncloa-Aravaca. În acest caz, unitatea de învățământ va găzdui un bloc de servicii comune, unde se vor afla secretariatul, cantina, birourile și sălile profesorilor.

Într-o a doua clădire cea de-a opta clădire secundară. săli de clasă cu 240 locuri de școală, trei săli de clasă specifice (calculator, laborator și atelier de tehnologie), o sală polivalentă de muzică, dramatizare și audio , încă un plastic și vizual, cinci seminarii, două săli de desfășurare, încă două pentru suport și toalete.

Un al treilea bloc va găzdui cele patru săli de liceu, pentru

. studenți, trei specifici (laborator de informatică, chimie și științe ale naturii și desen), doi la desfășurare, doi de suport și corespunzătoare băi. La toate aceste construcții se vor adăuga terase și un teren de sport și, în plus, sala de sport care va fi construită simultan este deja scoasă la licitație. Termenul de executare în acest caz este de 22 luni.

Prin aceste acțiuni, Guvernul Autonom continuă să îmbunătățească infrastructurile regiunii, asigurând libertatea de alegere educațională a familiilor. Acest lucru este demonstrat de faptul că a fost atins numărul record de 22, 8% dintre studenții din Madrid care au obținut un loc în centrul ales ca primă opțiune de a-și trimite copiii la școală în acest an universitar 2021/20.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează 1 .200 noi piețe publice pentru Liceu și Bacalaureat cu construirea a două institute