Comunitatea Madrid contribuie cu 3,8 milioane de euro la programarea sezonului de 2022 de la Teatro Real, care va prezenta un total de 38 activități muzicale și scenice, inclusiv spectacole de opere, concerte, balete și Real. Program juniori.

Săptămâna aceasta, Consiliul Guvernatorilor a autorizat acordarea unei subvenții nominative pentru anul în curs pentru acea sumă către Fundación del Teatro Real, care administrează prima instituție a spectacolului și artele muzicale din Spania, operă națională de referință și recunoscută cu Premiile Internaționale de Operă.

În mod concret, acest sezon include un total de 179 spectacole de opere La bohème ; Apusul zeilor; Deschizătorul de scrisori ; Îngerul de foc; Căsătoria lui Figaro; Ioan de Arc la rug ; Nabucco; Hadrian; Aida și Sonambula. În plus, vor fi șase spectacole de operă concert: Lakmé, Regele Arthur , Siberia, Baletul Regal – Nașterea Regelui Soare, la care se vor adăuga alte opt considerente. Cât despre dans, vor avea loc 38 spectacole.

Programul Real Junior va oferi e 49 spectacole, cu propuneri precum Magic Chopin; Pian fără limite; La coș, la interdicție, la Ludwing Van; Joacă de copii și Toată lumea la Gayarre . Pe de altă parte, vor fi nouă programări ale ciclului Duminicile de Cameră și Cinema.

Comunitatea Madrid a colaborat financiar cu Fundația Teatrului Regal din 2022 , contribuind astfel la obiectivul principal al respectivei entități de promovare a liberei creații și reprezentări a artelor lirice, muzicale, coregrafice în toate soiurile sale.

.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid contribuie cu 3,8 milioane pentru programarea Teatrului Real