Comunitatea Madrid va conduce cinci proiecte europene legate de programul Erasmus+ prin intermediul celor cinci Centre naționale de referință pentru formare profesională (CRN). Sunt inițiative la care vor participa și universități, entități de formare și companii din Uniunea Europeană. Acestea își vor începe călătoria pe parcursul acestei luni de aprilie și vor dura între doi și trei ani.

Bugetul alocat a fost de 1,16 milioane de euro pentru următoarele trei ani, la care se adaugă un alt articol de 209.16 euro pentru a facilita mobilitatea unui total de 33 studenți ai CRN-urilor către alte Țări europene pe parcursul acestui an.

Leganés CRN (Mașini electromecanice) va pilota proiectul ReMain, care va dezvolta sisteme de întreținere la distanță pentru instalații industriale inteligente și reunește universități, centre de formare și companii din Italia, Irlanda, Austria și Spania.

La rândul său, Centrul Paracuellos (Construcții și Lucrări Civile) se va ocupa de D RONES4VET, al cărui obiectiv este lansarea unui program de formare profesională transnațională pentru utilizarea dronelor în activități legate de construcții, și care are patru parteneri din Irlanda, Franța , Germania și Austria.

A treia dintre inițiative va fi coordonată de Getafe CRN (Computer Development and Communications). GreenCO se concentrează pe dezvoltarea unei aplicații privind utilizarea eficientă a resurse –green computing– și creșterea gradului de conștientizare cu privire la poluarea digitală. Participă entități din Italia, Franța, Bulgaria și Spania.

CRN al Moratalaz (Rece și Aer Condiționat), face parte din OLEE, care are ca scop implementarea laboratoarelor online pentru formarea tehnicienilor în domeniul electricității și domeniilor conexe. S-au alăturat actori din industrie din Germania, Grecia, Belgia, Slovacia și România.

Impulse de proiecte privind orașele inteligente

În sfârșit, Centrul Fuencarral (Administrație, Audit, Finanțe și Asigurări) ) se alătură Alianței pentru Inovare a SMACITE , care își propune să promoveze atât tehnica cât și abilități și competențe soft pentru tehnicieni și ingineri care pot începe să lucreze la proiecte de orașe inteligente – orașe inteligente–. Este alcătuită din unsprezece entități din Grecia, Spania, Bulgaria, Italia și Belgia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce cinci proiecte europene prin Centrele sale naționale de referință pentru formare profesională