Comunitatea Madrid concentrează 40,3% din companiile străine care operează în Spania, cu peste 7.800 cu sediul în regiune care au generat vânzări de peste 109.000 milioane de euro, 50,8% din totalul național, urmată de la distanță de Catalonia (20,9%). conform unui studiu de specialitate privind evoluția companiilor internaționale cu datele disponibile pentru anul 2020.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a vizitat astăzi sediul multinaționalei daneze. livrare Just Eat, căruia i-a mulțumit pentru angajamentul față de Madrid atunci când vine vorba de extinderea afacerii sale în Spania.

În timpul turului, directorul a putut vedea noile facilități, o clădire modernă, durabilă și inteligentă, situată în inima capitalei, cu spații de lucru adaptate noilor nevoi post-COVID. Just Eat operează în Spania din 2010 și are peste două milioane de utilizatori activi, pe lângă propria rețea de distribuitori cu contract pe perioadă nedeterminată.

Fernández-Lasquetty a subliniat importanța creării unui mediu favorabil activității economice, care să poată atrage companii, investiții și talente, precum cel care a fost creat în Comunitatea Madrid datorită măsurilor precum libertatea orelor de lucru sau Legea Autonomă a Mercado Abierto și la multiplele reduceri de impozite efectuate în ultimii 18 ani.

În acest sens, el a amintit de cea mai recentă dintre aceste stimulente, anunțată în urmă cu câteva zile de președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, precum noua deducere de 20% în secțiunea regională a impozitului pe venitul persoanelor fizice care vizează atragerea străinilor. investiție, „o măsură ambițioasă, un pionier în Europa, care transmite un mesaj clar: Madrid se consolidează ca cea mai bună destinație pentru cei care vin să întreprindă și să investească”.

Drept urmare, regiunea este cea mai mare economie din Spania, contribuind cu 19,4% din PIB-ul național și, de asemenea, cea mai dinamică: în 2021, ultimul an pentru care sunt disponibile evidențe complete, au fost create 23.691 de noi companii la Madrid, care au reprezentat pentru 23,4% din totalul spaniol, iar capitalul subscris a ajuns la 19,9% (1.002,1 milioane euro).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid concentrează peste 40% din companiile străine care operează în Spania