Comunitatea Madrid a sărbătorit astăzi Ziua Internațională a Cancerului de Sân donând mijloacele de publicitate pentru linia 8 de metrou – traseul pe care o circulă zilnic 274. oameni- la Asociația Spaniolă împotriva Cancerului (AECC) pentru diseminarea campania sa Rozul este mai mult decât o culoare. Mai exact, posturile Nuevos Ministerios, Columbia, Mar de Cristal și Feria de Madrid au viniluri care includ unele dintre cele mai importante repere în lupta împotriva acestei boli.

Această performanță face parte din acordul de colaborare reînnoit astăzi pentru următorii trei ani cu AECC cu care ambele entități vor continua să își unească forțele în favoarea luptei împotriva acestei boli și a promovării cercetării. Semnarea a avut loc la stația de metrou Nuevos Ministerios, cu participarea ministrului adjunct al Transporturilor și Infrastructurii, Carlos Díaz-Pache, și a președintelui AECC Madrid, Laura Ruiz de Galarreta.

Acordul include angajamentul Metro de a difuza campanii de conștientizare și conștientizare cu privire la cancer în rândul utilizatorilor și angajaților rețelei, precum și lansarea de discuții și ateliere pe această temă. În plus, societatea publică va participa la acțiuni de solidaritate și/sau de voluntariat care sunt promovate și organizate de AECC.

Pe de altă parte, stația Cuatro Caminos (unde se află liniile 1 și 6 ale Metroului) se aprinde și astăzi în roz pentru a aminti victimele acestei boli și a atrage atenția societății asupra importanței cercetării.