Comunitatea Madrid colaborează la punerea în aplicare a unui coridor feroviar umanitar care va permite transporturi masive de ajutoare către Ucraina. În dimineața următoare, primul convoi va părăsi capitala cu 400 tone de marfă – echivalentul a 03 camioane- de la Spitalul Public de Nursing Isabel Zendal, pe care guvernul regional le-a transformat la începutul lunii în marele depozit logistic al valului de solidaritate care s-a mobilizat în regiune în fața crizei provocate de invazia rusă.

Această inițiativă a fost organizată de Transfesa Logistics, principalul operator feroviar privat din Spania, și are participarea companiilor MSC și Grupo Alonso și compania publică de stat Renfe. Împreună vor contribui cu vagoane, containere și designul necesar pentru un dispozitiv deschis la care să se alăture alte entități și instituții.

Viceministrul de Interne și directorul Securității și Urgenței din Madrid Agenția 24, Carlos Novillo, a supravegheat astăzi pregătirile la centrul de recepție și organizare Zendal și a subliniat că „încă o dată, Public-privat colaborarea servește pentru a răspunde provocărilor enorme cu care ne confruntăm ca societate, în acest caz, pentru a aduce produse de bază precum alimente și medicamente poporului ucrainean, care suferă de un război nedrept”.

Donațiile depozitate în spitalul public din Comunitatea Madrid sunt transportate cu camionul până la stația Madrid-Abroñigal. De acolo vor pleca cu trenul, făcând o oprire în Germania, pentru a se alătura coridorului de solidaritate feroviar planificat de DB Cargo, pentru a transporta ajutor umanitar în diferite părți ale Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev. Intenția organizatorilor și a altor colaboratori, inclusiv a Executivului de la Madrid, este ca această inițiativă să poată fi menținută cât mai mult timp, atâta timp cât este necesar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid colaborează la implementarea unui coridor feroviar umanitar cu un prim transport masiv de ajutor către Ucraina