Comunitatea Madrid promovează producția agroalimentară ecologică și sustenabilitatea în hoteluri, restaurante și cafenele din regiune, după cum a declarat ministrul pentru mediu, locuințe și agricultură, Paloma Martín, la ceremonia de deschidere a HIP 2022-Horeca Professional Expo.

Către în acest sens, regiunea are Eticheta și Comitetul de Agricultură Ecologică, acesta din urmă însărcinat cu supravegherea ca produsele sau alimentele să fie obținute prin metode care respectă mediul și respectă cerințele Uniunii Europene în această materie. În plus, guvernul regional a alocat peste 5 milioane pentru a introduce noi practici agricole de la 500.

Martín a evidențiat munca bună a profesioniștilor din acest sector și capacitatea lor de inovare „care se bazează pe noi modele de afaceri, digitalizare și durabilitate”, și a apreciat modul în care hotelurile și restaurantele „ contribuie la economia circulară și la obiectivele de decarbonizare, de la procesele de producție până la reciclare, prin reducerea risipei alimentare sau a eficienței energetice”.

În acest aspect, ascensiunea produselor s-a referit la zero kilometru . sau proximitate, care „nu numai că ajută grija pentru mediu, dar si dezvoltarea zonelor rurale, echilibrul teritorial si coeziunea sociala.”

Industria hoteliera numara in regiune mai mult de

. . companii care angajează aproximativ 210.000 oameni. Reprezintă aproximativ 5% din PIB-ul regional și generează o valoare adăugată brută peste 10 .210 milioane de euro. De asemenea, din septembrie , numărul afiliaților la asigurările sociale din acest domeniu a crescut cu 9,3% în Comunitatea Madrid, cea mai mare în Spania, în timp ce media națională a scăzut cu 4,2%.

Prestigiul gastronomiei regionale se reflectă în 22 restaurante cu stele Michelin, cu un total de 29 recunoașteri, în timp ce cele mai prestigioase lanțuri internaționale de restaurante deschid noi localuri, la fel cum există o deschidere constantă de hoteluri.

. Angajament pentru redresarea definitivă a sectorului

Consilierul a a transferat sprijinul guvernului regional acestor profesioniști, „într-un an în care sperăm cu toții să fie cel al redresării definitive, nu numai pentru economia noastră, ci și pentru modul nostru de a trăi și de a socializa”, și a încurajat toate aceștia să caute noi oportunități pe o piață care trece prin schimbări profunde.

Președintele Comunității Madrid a semnat în noiembrie anul trecut un protocol de colaborare cu cele mai reprezentative asociații ale canalului HORECA (hoteluri, restaurante și cafenele), pentru promovarea alimentelor cultivate sau produse în regiune prin toate unitățile din sectorul ospitalității.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid colaborează cu producția agroalimentară ecologică și sustenabilitatea în hoteluri, restaurante și cafenele2019