Comunitatea Madrid va beneficia aproape 140 companii și entități nonprofit cu ajutoare pentru desfășurarea acțiunilor de formare de calificare și recalificare a lucrătorilor acestora. Acest lucru a declarat ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în timpul participării sale la un mic dejun informativ al agenției de presă Europa Press Madrid. A€œ Aceasta este o propunere de pionierat deoarece până în prezent, subvențiile în acest domeniu erau destinate entităților de formare și nu direct companiilor. În acest fel, oferim o mai mare flexibilitate antrenamentuluiâ€, a explicat.

Acest proiect (Perfecționare și Recalificare)

, care a avut un buget de 000, 4 milioane de euro, face parte din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență al Uniunii Europene, axat pe reciclare și îmbunătățirea formării atât pentru angajați, cât și pentru persoanele care caută un loc de muncă.

Cei interesați au prezentat un proiect de formare legat de sectoare precum noile tehnologii, mașini-unelte și robotică mai automatizate, echipamente aeronautice, transport feroviar modern , vehicule bazate pe energie, mașini agricole, materiale noi, produse biofarmaceutice, lanț de consum și comerț, ospitalitate și turism, îngrijire personală, tranziție energetică, sănătate, automobile și logistică, servicii pentru afaceri și alte sectoare strategice.

Fondurile vor fi repartizate între anul acesta și anul următor și vor finanța acțiuni cu o durată cuprinsă între 40 și 40 orele de predare. Companiile individuale au putut opta pentru acest apel (care va primi până la 30% din fonduri), grupuri de companii sau entități nonprofit

 Digital Talent Plan pentru sectorul tehnologieiÂ

Odată cu această propunere, consilierul a avansat că guvernul regional elaborează un Plan de Talent Digital care “formați profesioniști în sectorul tehnologiei de care au nevoie companiile, și nu pe cei hotărâți de Administrațieâ(&#157 ;.

Obiectivul este de a oferi o soluție la deficitul de lucrători specializați în instrumente digitale , care se află în mediul 15.000 anual. Pentru aceasta, vom colabora cu producătorii de tehnologie în pregătirea de specialitate cerută de companiile din sector.

Această propunere va avea o dotare de 19 milioane euro, si se estimeaza ca ar putea beneficia de 9. oameni. Se va realiza prin acorduri cu companii de tehnologie și o licitație publică care va include un angajament de contractare de cel puțin 60% dintre participanți pe parcursul celor cinci luni care urmează ciclului de formare.

2022 Sursa: Comunitatea Madrid – 157 Comunitatea Madrid beneficiază aproape 140 companii cu ajutor pentru formarea directă a lucrătorilor lor 2022