Comunitatea Madrid a înregistrat un număr record de filmări de film și televiziune efectuate în metrou în timpul 2021. Astfel, metroul din Madrid a fost scena unui total de 31 seriale, reclame și clipuri video de anul trecut, o cifră neînregistrată până acum în întreaga sa istorie. Înregistrările au crescut cu 19% față de cele care au fost efectuate în 2019, care au fost 25, și duplicați-le pe cele realizate în 2020, când sunt atinse

Concret, a fost filmat un film, șapte reclame pentru mărci naționale și internaționale, 18 seriale și cinci clipuri video. La capitolul seriale se remarcă cea mai mare producție HBO din 2021, care a ales mai multe locații din Metro pentru unele dintre scenele sale – precum Chamartín, Callao sau Príncipe Pío–, sau noul serial The Return of the Spy , care a recreat o stație de metrou rusească în Chamberí. Au fost filmate și secvențe din seriale Netflix, Movistar, A3 Media și TVE, iar o acțiune a avut loc cu La Casa de Papel.

În ceea ce privește videoclipurile, artiști precum Marlon, Julia Media sau Meler au ales facilitățile suburban pentru a-ți pune în scenă muzica. Compania a lucrat anul trecut cu principalele case de discuri, precum Universal, Sony Music și Warner Music. În aceste 31 lăstari, care au fost dezvoltate în 48 conferințe, au participat mai mult de 1.500 profesionisti din lumea audiovizualului, actori, personal de productie, figuranti si camere.

Cele mai solicitate locatii pentru serial , reclamă sau muzică au fost posturile lui Paco de Lucía, prezidate de un impresionant mural cu Okuda și Rosh24 a artistului care îi dă numele; Chamberí, unde are loc o autentică călătorie în timp; tunelurile misterioase ale lui Goya; noviciatul mitic sau Chamartín. Pentru acest an, au fost deja închise mai mult de 18 proiecte audiovizuale , din care va fi împușcat în primul trimestru.

Metro, platou de film

Metro de Madrid a fost, practic de la începuturi, unul dintre platourile alese de marii realizatori spanioli pentru filmele lor. Datorită acestui fapt, s-a putut verifica evoluția societății madrilene, precum și marea transformare pe care au suferit-o intrările din metrou, vestibulele, peroanele și trenurile acestuia de-a lungul timpului.

Deși există multe titluri de filme legate într-un fel sau altul, Opera Prima (1950) este, poate, unul dintre cele mai relevante filme. A fost premiera ca regizor al lui Fernando Trueba și, în același timp, numele postului în care se află întâmplător protagonistul și vărul său. Labirint al patimilor ( ) este un alt film care folosește Metro ca locație pentru una dintre scenele sale. În acest caz, Pedro Almodóvar își plasează protagonista, Cecilia Roth, la stația Aluche. Un alt exemplu este Tiovivo C.333 (1950), de Jose Luis Garci și cu actrița Elsa Pataky jucând un blockbuster.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid bate recorduri pentru filmări de film și televiziune în metrou în perioada 2021, cu o creștere de 24% aproximativ 1982