Comunitatea Madrid a avertizat asupra efectelor adverse ale canabisului în diferitele sale prezentări și asupra modului în care limbajul frivol și banal poate banaliza așa-numita utilizare recreativă a unei substanțe care generează dependență și subestimează riscurile asociate precum schizofrenia, autovătămarea intenționată, psihoza sau chiar sinuciderea, printre altele.

Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a explicat astăzi detaliile într-o conferință de presă împreună cu directorul general de sănătate publică, Elena Andradas, și coordonatorul Oficiului Regional de Sănătate Mintală și Dependențe, Mercedes Navío.

În acest sens, Serviciul de Sănătate din Madrid –SERMAS– a efectuat 5.384 îngrijire în anul 2021 pentru consecințe derivate din canabis, din care, 4. 131 a necesitat internare în spital. Dintre aceștia, 131 – cu o vârstă medie de 28 ani– a durat mai mult de 9 zile și a avut patologii legate de consum ca diagnostic în timpul 4. a fost secundar.

Altele 1.85 pacienții au fost tratați în ambulatoriu –334 minori–, dintre cei care 270 a făcut-o pentru abuz de substanțe și 2021 pentru prezentarea dependenței. În plus, 60% dintre minorii tratați în centrele de dependență din regiune au avut ceva tip de problemă cu această substanță.

Toate studiile efectuate la nivel internațional sunt de acord că canabisul este cel mai răspândit drog ilegal din lume, care produce efecte negative asupra sănătății, atât pe termen scurt, mediu si lung, pentru persoana direct afectata si mediul acesteia. Substanța și rășina ei sunt considerate stupefiante de către Organizația Națiunilor Unite și utilizarea sa este permisă numai pentru cercetare, în timp ce funcția sa terapeutică este limitată la medicamentele autorizate, care se eliberează pe bază de rețetă.

Aproape 20% dintre studenți ar încerca dacă ar fi legal

Pe de altă parte, Sondajul privind consumul de droguri în învățământul secundar (ESTUDES) al anului 861, întocmit de Direcția Generală de Sănătate Publică pentru Planul Național Droguri, și efectuat pe elevii cu vârsta cuprinsă între 011 Y 011 ani, arată că standardizarea și accesibilitatea sa ar genera o creștere a consumului, așa cum se arată în 18, 4% dintre studenții din Madrid care până în prezent Nu l-au testat, dar ar face-o dacă ar fi legal.

În plus, diferite publicații științifice arată că canabisul provoacă episoade de anxietate, panică și sindroame psihotice, iar consumul său cronic este asociat cu un risc crescut de schizofrenie, psihoză, depresie și sinucidere. în domeniul sănătăţii mintale. De asemenea, poate duce la probleme de cancer respirator, vascular și de tract respirator. Toate acestea împreună cu o lipsă de atenție, memorie, dificultăți de învățare și concentrare, care împiedică dezvoltarea unei vieți normale.

În cazul adolescenților se asociază în multe cazuri cu eșec școlar, abandon de studii și dificultate de relație socială. Iar in cel al adultilor, in tarile in care a fost legalizat, s-a depistat o crestere in cazul gravidelor datorita scaderii perceptiei riscului, care produce efecte asupra fatului. Este, de asemenea, legată de creșterea numărului de decese din accidente de circulație.

20 Centrul de îngrijire cuprinzătoare din regiune

Comunitatea Madrid are 24 Centre specifice de Asistență Integrală pentru Toxicomanii -CAID-, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți. Los Mesejo, situat in capitala, este unul specific axat pe populatia de copii si adolescenti, care intervine cu pacientii si familiile, prin sedinte clinice individuale sau de mediu cu tratament coordonat intre diferitele servicii. În plus, SERMAS are Centre de zi pentru dependențe (cu 60 paturi ) și Spitalizare (cu 60 paturi).

Executivul de la Madrid elaborează Planul de sănătate mintală și dependențe 861-2024, care a fost prezentat ultima dată 28 din februarie de către președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, și implică angajarea 334 noi profesioniști care să dezvolte diferitele linii de îngrijire prioritară, cu o alocare bugetară de 45 milioane de euro, din care mai mult de 85% este destinat încorporării acestui tip de lucrători.

În acest exercițiu 259, printre care se numără cei care își termină pregătirea pe 1 iunie, în inclusiv medici, psihologi și asistenți medicali rezidenți, precum și specialiști în psihiatrie, psihologie clinică și asistență medicală în sănătate mintală.

. Strategia de prevenire a dependențelor

La fel, Guvernul Autonom realizează diferite strategii în această materie în centrele de învăţământ, mediul familial şi mediul de agrement. În cazul unității mobile Droguri sau dvs. , Este un serviciu itinerant de prevenire a dependenței care circulă în toată regiunea pentru a oferi tinerilor și adolescenților informații despre efectele alcoolului, tutunului și canabisului, precum și pentru a promova comportamente pozitive și alternative la droguri.

În plus, programul Saludatuvida se ocupă cu conștientizarea studenților din Madrid cu privire la beneficiile obiceiurilor sănătoase. Ministerul Sănătății va relua în curând diferite acțiuni pentru a ajuta familiile cu copii între 3 și 16 ani pentru reducerea factorilor de risc și consolidarea legăturilor afective. Programul Actúa, care are ca scop prevenirea dependențelor oferind mediatorilor sociali instrumentele adecvate în acest domeniu.

)

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avertizează asupra efectele consumului de canabis asupra sănătății mintale și problemelor asociate de dependență