Comunitatea Madrid are mai mult de 400. metri pătrați de teren urban urbanistic în douăsprezece consilii de compensare răspândite în patru municipalități din regiune: capitala Madrid (Poza de la Sal în Vallecas, Los Cerros) , Los Ahijones, La Medina, Camino Viejo de Vicálvaro, La Dehesa, Emilio Muñoz și Los Berrocales), Colmenar Viejo (Las Amapolas și Alto Eugenio), Arganda del Rey (Zona Centrală) și Paracuellos de Jarama (Los Caces). Acest volum va permite să construiți aproximativ 9. locuințe noi, după cum a explicat ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, în timpul vizitei sale în această dimineață la Los Berrocales, unde sunt proiectate în jur de o mie de unități.

Aceste loturi provin de la 20 Ferme contribuite (380.235,46 metru pătrat ) Y 15 parcele adjudecate (.993,43 metri patrati drede). Din acestea 12 dezvoltari urbane in care Comunitatea este proprietara, doar in sapte are posibilitatea de a construi dezvoltari rezidentiale. Mai exact, Poza de la Sal, Los Ahijones, Camino Viejo de Vicálvaro, Emilio Muñoz, Los Berrocales și Valdecarros din capitală; Înaltul Eugenio în Colmenar Viejo; și zona centrală din Arganda del Rey.

Consilierul a subliniat că „lucim în fiecare zi pentru a oferi locuințe la prețuri accesibile familiilor”. Din acest motiv, a subliniat el, „ne angajăm în politici liberale care creează condiții care facilitează accesul la o locuință, care încurajează piața să crească oferta și care simplifică procedurile administrative.”

Martín a reamintit că guvernul regional a pus la dispoziție pe piață cea mai mare ofertă de teren public din Spania. Pe de o parte, prin planul de reactivare a economiei cu 191 parcele publice de uz industrial, rezidential sau tertiar – au fost deja vandute 50 pentru mai mult de 100 milioane de euro-. Pe de altă parte, Land Portal 4.0 prezintă 380 investitorii solari în 46 municipii – a furnizat 173 tranzacții pentru mai mult de 321 milioane de euro-. La aceste inițiative trebuie adăugate modificările legislative pentru eficientizarea procedurilor administrative și proiectele curente precum Planul Live, Planul de Chirie și deducerile fiscale atât pentru închiriere, cât și pentru achiziție.

. Los berrocales, un nou cartier din Madrid

Această dezvoltare urbană din sud-estul capitalei – cu o suprafață totală de opt milioane de metri pătrați – va presupune construirea de 22.235 locuințe, dintre care una 50% va fi gratuit (000.050), un 22% din prețul evaluat (6. 993) și un 15% din protecția oficială (4. ). În plus, sunt prevăzute 2.46. 994 metri pătrați de zone verzi, 855.380 pentru facilități sociale, 969.057 al parcului industrial, 219.442 de birouri și 191.969 a altor utilizări terțiare.

Comisia de compensare a împărțit execuția întregul proiect în șase etape -1, 2, 3 și 6 pentru uz rezidențial, 4 și 5 pentru uz industrial-. Promotorii vor putea începe primele lucrări de construcție din trimestrul al treilea al acestui an, așa că sunt așteptați să livreze primele chei la începutul lunii . .