Comunitatea Madrid are 307 posturi vacante specifice pentru persoanele de îngrijire specializată cu dizabilități cerebrale, a căror funcționare alocă peste 3 milioane de euro în fiecare an. Așa a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale Concepción Dancausa, în cadrul vizitei sale la una dintre aceste resurse gestionate de Fundația Numen, entitate dedicată educației, reabilitării și îngrijirii copiilor și adulților grav afectați de paralizie cerebrală. și leziuni neurologice asociate.

Locurile oferite de Comunitatea Madrid, gratuite pentru utilizatori, sunt distribuite în diferite tipuri de centre adaptate nevoilor și vârstei acestor persoane și sunt în mare parte amenajate cu entități aparținând ASPACE. Această asociație integrează organizații care reprezintă și ajută persoanele cu paralizie cerebrală și dizabilități asociate, iar Fundația Numen este membră a acesteia. Astfel, există 119 locuri în centrele de zi, 18 care adaugă la această îngrijire de zi șederea în reședință și un total de 170 dedicat îngrijirii timpurii a copiilor de la 0 la 6 ani.

Dancausa a declarat că guvernul regional are „un angajament ferm față de persoanele cu dizabilități cerebrale, pentru care Noi urmează să lucreze în continuare cu scopul de a-și îmbunătăți calitatea vieții și a familiilor lor”, și a subliniat efortul depus pentru reducerea listelor de așteptare în serviciul de atenție timpurie și în acordarea certificatului de handicap.

Departamentul Familie, Tineret și Politică Socială a crescut cu 119 .5% buget pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități în 2022, care a trecut de la 307 milioane consemnate în 2021 la cele actuale 300.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid are mai mult de 307 locuri gratuite pentru îngrijirea persoanelor cu paralizie cerebrală