Rata de activitate a persoanelor cu dizabilități în Comunitatea Madrid este de 39,4%, cu 5 puncte peste media națională (23, 3%) și este al treilea cel mai mare dintre toate regiunile Spaniei, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INE). Acest lucru a declarat astăzi ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în cadrul vizitei sale la Fundația Prodis, entitate care lucrează pentru incluziunea socială deplină a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Dancausa a discutat cu unii dintre lucratorii acestui Centru Special de Angajare, cu care administratia regionala a contractat serviciul de digitizare si arhivare a dosarelor de pensie necontributiva si venit minim de insertie. „Vom continua să promovăm acest tip de colaborare și servicii, de care beneficiem cu toții. O facem din convingerea că persoanele cu dizabilități intelectuale sunt un mare atu social, așa că dorim să le asigurăm condițiile pentru ocuparea deplină a forței de muncă și să le facem vizibil potențialul”, a spus consilierul, amintind de sărbătorirea în această săptămână a Zilei Mondiale a Sindromului Down. .

Comunitatea Madrid are o rețea de îngrijire a persoanelor cu dizabilități care oferă aproximativ 24. locuri gratuite pentru utilizatori și include programe specifice de îngrijire adaptate nevoilor dvs. diferite. Astfel, în materie de muncă, va aloca în acest an 23, 8 milioane de euro programului Utilizează-ți capacitatea, o inițiativă cofinanțată de Uniunea Europeană care își propune să ajute ei obțin și mențin un loc de muncă și de care beneficiază în fiecare an mai mult de 4.425 membri ai acestui grup.

Acest proiect este dezvoltat prin diferite resurse, precum Centrele de Formare Ocupațională, Oportunități și Inserție în Muncă; Centre de reabilitare a muncii; Servicii de Acordare Sprijin pentru Inserția Socio-profesională a Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale (SERPAIS); Sprijin sălile de clasă pentru medierea socio-laborală sau Biroul de viață independentă. O face și prin granturi către entități non-profit care dezvoltă proiecte de formare profesională.

Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale a crescut cu 24, 5% din bugetul pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități în 2022, care a depășit milionul 341 expediat în 2021 la actualul 425 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid are o rată de activitate pentru persoanele cu dizabilități care este cu 5 puncte peste media națională