Comunitatea Madrid și-a arătat Danemarcei potențialul său în ceea ce privește eficiența energetică pentru clădirile durabile. Acest lucru a fost confirmat de ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, în cadrul conferinței profesionale organizată astăzi de Ambasada Danezei în Spania care a avut loc la Fundația Canal de Isabel II.

Martín a evidențiat în acest forum că „se deschid oportunități mari pentru a face față unui viitor pe care ne dorim să fie mai verde și mai eficient, bazat pe pilonii libertății, securității juridice, fiscalității scăzute și colaborării public-private”. De asemenea, el a subliniat că, având în vedere aceste obiective și având în vedere caracterul deschis al Madridului, „experiența și bunele practici ale țării nordice reprezintă pentru noi o referință de mare interes”, și a amintit că Copenhaga va fi Capitala Mondială a Arhitecturii. anul viitor.

În acest sens, Comunitatea Madrid intenționează să reabilitați 71.000 locuințe prin 160 milioane de euro din fonduri generația următoare al Uniunii Europene. Această investiție va avea ca rezultat îmbunătățirea și sustenabilitatea clădirilor.

În plus, ministrul s-a referit și la marele proiect de regenerare urbană Madrid Nuevo Norte, un alt exemplu al potențialului oferit de regiunea în construcții fără emisii, ceea ce va permite introducerea de soluții inovatoare în ceea ce privește construcția, mobilitatea, consumul de energie și managementul deșeurilor. De exemplu, în 2022 va exista o stație temporară de tratare a molozului care va recicla

% dintre cei care au ca rezultat acest mediu să le refolosească în propriile lucrări de construcție.

În mod similar, Canal de Isabel II studiază îmbunătățiri în tehnici de drenaj urban durabil pentru a le aplica drumurilor, clădirilor și zonelor verzi din această nouă zonă. Acest lucru va face posibilă reducerea cu până la 80% a contaminării transportate de precipitații și scăderea cu

. % debitul care ajunge în rețea, reducând colectorii, rezervoarele de furtună și stațiile de epurare.

În ceea ce privește construcția rezidențială nouă, atât Planul Vive al Comunității Madrid pentru închiriere la un preț accesibil, cât și dezvoltările din sud-est reprezintă o altă oportunitate de afaceri puternică, atrăgând investiții și crearea de locuri de muncă. În ambele cazuri, sustenabilitatea este una dintre cerințele inevitabile pentru execuția sa.