Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi proiectul Legii economiei circulare pentru a permite o tranziție ordonată a Comunității Madrid către un model durabil care să favorizeze utilizarea responsabilă a resurselor și să promoveze o economie verde. Textul este trimis Adunării de la Madrid pentru procesare legislativă.

Acest standard își propune să anticipeze schimbările și să reflecte sensibilitatea unei societăți angajată în protejarea mediului și raționalizarea deșeurilor, întrucât extragerea și prelucrarea materiilor prime provoacă mai mult de

% din daunele primite de fauna si flora, precum si jumatate din emisiile de gaze cu efect de sera care ajung in atmosfera.

Odată încorporate contribuțiile la proiect de lege, după perioada de informare publică în Portalul Transparenței, a fost conceput un text care se angajează să aibă grijă de mediu și care deschide o mare oportunitate de inovare, pe termen lung. ocuparea forței de muncă și creșterea în regiune, unde colaborarea public-privată va fi cheia dezvoltării dezvoltarea de proiecte transformatoare legate de acest sector.

Model de reciclare cu facilități mai mari

Legea urmărește să schimbe modelul actual de reciclare liniară pentru managementul deșeurilor într-unul circular. Această noutate face posibilă reducerea utilizării deșeurilor primare și consolidarea Comunității Madrid ca cel mai bun spațiu pentru dezvoltarea de inițiative și modele economice și productive durabile și competitive.

Acest lucru cadrul legislativ Va oferi mai multă securitate juridică companiilor și investitorilor și va atrage industria și antreprenoriatul, deoarece stabilește stimulente în loc de interdicții sau sancțiuni și evită taxe sau taxe suplimentare și reduce documentele și birocrația.

Pe de altă parte, stabilește un cadru adecvat pentru atingerea obiectivelor stabilite prin reglementări de stat și europene și care definește cu precizie competențele Regiei Autonome și ale municipiilor.

Pentru a realiza toate acestea, se va lua angajamentul de a construi unități de tratare mai mari și mai moderne care să permită îndeplinirea obiectivelor stabilite de Uniunea Europeană. În acest sens, evidențiază faptul că Comunitatea Madrid a majorat bugetul pentru economia circulară de la 07 la 84 milioane de euro în 2022, ceea ce înseamnă o creștere cu mai mult decât 90%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă proiectul Legii economiei circulare pentru utilizarea responsabilă a resurselor sale naturale