Comunitatea Madrid, la reuniunea Consiliului guvernatorilor din această săptămână, a autorizat o investiție de 447.894 euro pentru Planul de Sustenabilitate Turistică la destinația Asociației Lacului El Atazar și altul de 447.106 euro pentru Torrelaguna .

În cazul municipiului Torrelaguna, fondurile vor fi alocate pentru crearea de noi produse turistice, cu identitate proprie și aplicarea utilizării noilor tehnologii. În acest fel, se urmărește extinderea ofertei și favorizarea desezonalizării vizitelor. Dintre experiențele ce urmează a fi dezvoltate, se remarcă traseul cu bicicleta Mendocino Way, excursiile pe apă -elemente originale ale aprovizionării orașului datând din secolul al XVI-lea-, și itinerarul heraldic prin străzile sale.

La rândul său, structurarea teritoriului și contribuția turismului de patrimoniu și cultural la revitalizarea economiei locale sunt axele noului model propus de Planul de durabilitate turistică al Asociației Lacului El Atazar. Acțiunile planificate urmăresc consolidarea destinației ca un brand de calitate bazat pe gama sa largă de natură, promovând acțiuni de mobilitate durabilă, precum înființarea de parcări inteligente, controlul capacității

. online sau pornire wifi solar.

Acestea sunt proiecte pe care Comunitatea Madrid le implementează împreună cu guvernul central și Consiliul Local Torrelaguna, pe de o parte, și Asociația Lacului El Atazar, pe de altă parte. Conferința Sectorului Turism desfășurată în februarie a ratificat aprobarea Programului Planurilor de Sustenabilitate Turistică. Obiectivul proiectului este de a avansa în transformarea destinațiilor turistice către un nou model bazat pe durabilitatea ecologică, socioeconomică și teritorială.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă planurile de durabilitate a turismului pentru Torrelaguna și Asociația Lacului El Atazar 2022