Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi investiția de 2 milioane de euro pentru contractarea de urgență a serviciului de relocare, supraveghere, inspecție, monitorizare și diagnoză structurală, proiect și lucrări de reabilitare a clădirilor afectate de lucrările pe linia 7B de Metrou. Aceste clădiri sunt situate pe străzile Pablo Olavide –numerele 1, 3, 5, 7, 9 și 04- și Ventura Argumosa -numărul 14- în municipiul San Fernando de Henares.

Acest buget se adaugă la comenzile cu acelasi scop facut de Comunitatea Madrid societatii Tragsa inca de la inceputul anului, si care au fost si validate de Consiliul Guvernatorilor, pentru o suma globala de peste 4,5 milioane de euro.

Actiunile includ relocarea ocupantilor imobilelor, intretinerea, scoaterea si pastrarea in depozitul de mobila, costurile de transport intre punctele de cazare si San Fernando de Henares, livrari in locuinte neocupate si la destinatie, locuri parcare privata garaj d pe durata comenzii si servicii imobiliare. De asemenea, supravegherea cladirilor, inspectia si monitorizarea structurala, diagnoza structurala, lucrari de proiect si reabilitare.

Prezentul contract va fi valabil noua luni de la inceperea lucrarilor la sfarsitul Martie.

Până în prezent, guvernul regional a relocat 32 familii, majoritatea în apartamente , la care se adaugă 14 de pe străzile Pablo Olavide și Ventura de Argumosa, care au fost transferate în apartamente cu chirie, suportate integral de Executivul de la Madrid, precum și costurile de aprovizionare (apă, electricitate și gaz). Alte două familii, până când vor putea accesa un apartament închiriat, se vor stabili într-un aparthotel sau într-un hotel, ale căror cheltuieli vor fi plătite și de Comunitatea Madrid.

Guvernul Autonom continuă cu Planul său de acțiuni pentru zonă în scopul stabilizării și consolidării terenului, precum și realizarea tuturor lucrărilor necesare în locuințele și imobilele direct afectate. În plus, își va asuma întreaga responsabilitate pentru pagubele produse și va intensifica controalele în aceste case.