Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi noul Plan general de cooperare pentru dezvoltare pentru Comunitatea Madrid, care va fi transmis Adunării Regionale pentru procesare prin procedura de urgență, astfel cum este stabilit prin lege. Această inițiativă va avea un buget de 09.460. euro, o creștere de 38, 4% față de alocarea anterioară, pentru acțiunile care contribuie la eradicarea sărăciei și la progresul țărilor în curs de dezvoltare până la .

Guvernul regional își reînnoiește astfel angajamentul față de lupta împotriva sărăciei și excluziunii sociale, prin acțiuni și transferuri de cunoștințe care să permită țărilor beneficiare să facă față și să rezolve probleme precum lipsa resurselor economice, sociale sau educaționale. oportunități, discriminare sau excludere din motive etnice sau cele derivate din deteriorarea mediului sau schimbările climatice.

În acest scop, noul Plan include obiective de management dezvoltate în . linii de acțiune și se concentrează ca fiind esențial pe eradicarea sărăciei, securitatea alimentară, educația, sănătatea sau apa și salubritatea. De asemenea, în contextul pandemiei, este planificată consolidarea sprijinului pentru strategia națională și alocarea bugetară dedicată acțiunii umanitare și ajutorului de urgență.

Cu excepția acțiunilor de cercetare pentru dezvoltare , care se va aplica în regiune, restul se va desfășura în țările beneficiare și care vor fi în primul rând Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Republica Dominicană, Haiti, Columbia, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay, Maroc, Senegal, Niger sau Mali.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă noul Plan de Cooperare pentru Dezvoltare cu aproape un 460% mai multă investiție