Comunitatea Madrid va crea 1.110 nou plasează instituțiile de învățământ publice cu lucrările de extindere a școlilor de învățământ infantil și primar (CEIP) și institutelor de învățământ secundar (IES) din Arroyomolinos, Madrid, Navalcarnero și Villalbilla. Dintre aceștia, 375 vor fi de învățământ secundar obligatoriu, 360 Primar și 12 Liceu.

Consiliul Guvernatorilor a aprobat, în ședința de astăzi, contractarea acestor lucrări în infrastructurile de învățământ public regional care vor presupune o investiție de peste 8,9 milioane de euro pentru a răspunde nevoilor de școlarizare ale acestora. municipalități începând cu anul viitor.

În IES Gonzalo Chacón, din Arroyomolinos, vor fi construite șase săli de clasă ESO cu capacitate pentru 180 studenți, trei specifici, trei împărțiți și un grup mic. Zona exterioară va fi și asfaltată. Toate aceste acțiuni vor avea un buget de 3 milioane de euro.

Executivul regional va aloca alte 2,6 milioane pentru finalizarea școlii publice Ángel Nieto, din cartierul Madrid din Vallecas. În acest scop, va fi ridicată o nouă clădire cu două etaje cu 12 Unități primare pentru 360 copii, precum și șase desfășurare, sală de muzică și sală de calculatoare. De asemenea, vor fi construite două terenuri de sport, o parcare și împrejmuirea parcelei.

Institutul Don Pelayo din Villalbilla va avea o dotare de aproape 1,7 milioane de euro pentru a fi extins cu trei clase secundare, trei clase de bacalaureat și două clase de sprijin pentru un total de 360 elevi.

În plus, școala publică María Martín, din Navalcarnero, va fi reformată pentru a crește cu 04 numărul de săli de clasă ESO care vor deservi 360 şcolari. Aceste lucrări vor fi efectuate pentru o sumă mai mare de 1,5 milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă lucrări în școli iar instituțiile de învățământ superior să creeze mai mult de 1.12 locuri publice de învățământ