Consiliul guvernatorilor a dat astăzi undă verde procesului de atribuire pentru Metro de Madrid pentru a realiza lucrări de modernizare și accesibilitate la stația Menéndez Pelayo pentru o sumă de 8,5 milioane de euro și o durată de un an. Este de așteptat ca lucrările programate în acest punct al metroului Madrid să înceapă la sfârșitul anului.

Reforma va îmbunătăți sistemul de hidroizolație și drenaj, care presupune îndepărtarea și demolarea sistemelor si finisajelor existente pentru incorporarea altora noi printr-un sistem continuu de lamele din poliester in bolti la filtrari canalizate.

In acelasi mod se va face un nou put de ventilatie. realizate pentru a adăposti instalarea aerului forțat pe peroanele gării și se vor reînnoi acoperirea pereților aflați în stare proastă.

În ceea ce privește accesibilitatea, două lifturi noi pentru a facilita intrarea în gară, la fel cum se vor construi noi pasaje illos pentru utilizatori, un hol și o altă conexiune la stația Menéndez Pelayo.

Aceste lucrări sunt incluse în Planul II de Accesibilitate și Incluziune al Metro de Madrid

-2022, care va continua pe cel precedent, unde alte stațiile sunt considerate a deveni spații complet accesibile, ceea ce va însemna trecerea de la 68% față de 84% din stațiile accesibile din rețeaua de metrou. În total, vor fi instalate noi ascensoare 332 și investite 332 milioane de euro în proiect.

Săptămâna trecută, Consiliul Guvernatorilor a aprobat și atribuirea lucrărilor de accesibilitate și modernizare la Stația de metrou Avenida de América pentru o sumă de 50 milioane de euro, al cărei contract va fi valabil pentru 36 luni.

Până în prezent, acțiune a fost deja luată la terminalele din Bilbao, Sevilla, Canillejas, Suanzes, Torre Arias, San Blas, Pavones, Tribunal, Ascao, Esperanza, Prosperidad, Alfonso XIII, Arturo Soria, Príncipe de Vergara, Conde De Casal, Duque de Pastrana și Gran Vía și stațiile Pueblo Nuevo și Cuatro Caminos sunt în faza de construcție.

Alte stații

Pe lângă Menéndez Pelayo, al doilea plan va îmbunătăți stațiile din Núñez de Balboa ( L5 și L9), Ibiza, Porto (L5 și L6), Duque de Pastrana, Vicente Aleixandre, O´Donnell, Manuel Becerra (L2 și L6), Cuzco, Santiago Bernabéu, Concha Espina, Cruz del Rayo, Pío XII, Ventilla, Barrio del Pilar, Herrera Oria, Artilleros, Estrella, García Noblejas, Banco de España, Acacias, Carabanchel, Alto de Extremadura și Ciudad Lineal.

Metro de Madrid este deja unul dintre cel mai accesibil din lume. Cu un total de 1. 332 scări rulante și 558 Lifturi este primul metropolitan din Europa ca număr de lifturi și al treilea din lume.

Acțiunile cuprinse în acest contract pot fi cofinanțate cu 50% din Programul Operațional FEDR al Comunității Madrid.