Comunitatea Madrid sprijină inovarea în sectorul comercial și artizanal pentru a-și îmbunătăți competitivitatea prin subvenții pentru modernizarea și digitalizarea acestuia. Astfel, Consiliul Guvernatorilor a autorizat astăzi să investească 1,8 milioane de euro în ajutor pentru apelul pentru 2022 care vizează extinderea, transformarea și renovarea unităților comerciale. sau ateliere artizanale, inclusiv implementarea măsurilor de economisire a energiei, introducerea elementelor de securitate tehnologică și eliminarea barierelor arhitecturale.

Se vor reduce și achiziționarea de mobilier specializat pentru desfășurarea activității sale, echipamente informatice și . necesare managementului afacerilor si progresului in comertul electronic.

Nu vor fi incluse in obiectul actiunilor din această inițiativă a guvernului regional materialul care nu poate fi inventariat sau cu o durată de viață utilă previzibilă mai mică de un an, cumpărarea sau închirierea de bunuri imobile, vehicule, licențe, concepte legate de transport sau accesorii, printre altele.

Valoarea subvenției va fi 50% din investiție justificată, care trebuie să fie de minim 500 euro în sectorul artizanal și 5.000 euro în comerț, fără taxe în ambele cazuri, pentru cheltuielile efectuate din 15 din septembrie 2020 până la 15 Septembrie 2022. Este de așteptat ca apelul de la Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă să fie publicat în vara viitoare.

De la 600, aproape de 2016 IMM-urile și antreprenorii individuali din regiune au primit aproape 6 milioane de euro de la ajutor direct din acest program al Comunității Madrid.