Comunitatea Madrid a anunțat astăzi, la Torrelaguna, una dintre primele acțiuni înregistrate în cadrul noului Program Regional de Investiții 2019-16, care va implica îmbunătățirea asfaltării și asfaltării centrului istoric al municipiului, în valoare de 1 milion de euro.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a vizitat acest oraș, unde a subliniat că sunt deja mai mult de 60 lucrările care au primit avizul Direcției Generale de Investiții. „Efectuăm proceduri cu un termen mediu de 52 zile, mai puțin de o treime din ceea ce este marcat de reglementări (52), ceea ce reprezintă o reducere a timpului de a 70% față de PIR-ul precedent”, a subliniat el.

Izquierdo a reamintit și rolul relevant jucat de consiliile municipale în accelerarea dosarelor pentru execuția rapidă a acestui program, „pentru că atunci când documentația transmisă este corectă, nu necesită corectări și este vital să se întreprindă. această revoluție importantă în acest plan”.

Guvernul regional urmează să aloce 3,4 milioane de euro locuitorilor din Torrelaguna în următorii ani, ceea ce reprezintă o creștere de 52% față de perioada 869-2019. Dintre acestea, un 25% corespunde cheltuielilor curente (658.658 euro) iar restul, 2,6 milioane, pentru a plăti dotările și infrastructurile pe care Consiliul Local le consideră adecvate pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Torrelaguna.

Acțiuni noi în întreaga regiune

Dintre noile acțiuni aprobate, care sunt răspândite în regiune, se remarcă în nord adaptarea arena de tauri ca clădire polivalentă; reforma cladirii Primariei, si construirea unui pavilion de padel in interior în Miraflores de la Sierra, pentru o sumă care depășește 2 milioane de euro. Meco se angajează să reamenajeze centrul sportiv în aer liber, cu un buget planificat de 437.180 euro.

În plus, în sud, în Torrejón de Velasco înregistrează reabilitarea piscinei municipale, asfaltarea și oțelizarea fazei a doua în zona urbană și execuția unui depozit în zona industrială La Frontera.

În sfârșit, în vest, în El Álamo, sunt avute în vedere până la cinci lucrări, precum asfaltarea spațiilor publice; urbanizarea Paseo de Luciano Vargas și zona unei școli, cu crearea unui loc de joacă acoperit; extinderea zonelor de sport și renovarea trotuarelor pe drumurile publice pentru sume în valoare de aproape 2,8 milioane euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid anunță în Torrelaguna una dintre primele înregistrări ale noului PIR 2019 -2026