Comunitatea Madrid va aloca peste 1,1 milioane de euro pentru îndeplinirea corespunzătoare a măsurilor judiciare neprivative de libertate impuse minorilor și tinerilor infractori în domeniul Agenției pentru Reeducare și reinserția infractorilor minori (ARRMI).

În acest scop, Consiliul Guvernatorilor desfășurat miercuri a aprobat licitația pentru gestionarea cuprinzătoare a unui Program de Reparații Extrajudiciare și Dezvoltare Educațională care vizează minori și tineri care au fost supuși unor măsuri judiciare neprivative de libertate (mediu deschis și reparații extrajudiciare) pentru a-și dezvolta procesul de reeducare și a favoriza reintegrarea ulterioară a acestora.

servicii contractuale, care vor fi valabile pentru 24 luni, au drept scop garantarea, prin intermediul profesioniștilor (o echipă formată dintr-un coordonator, un psiholog, educatori și tehnicieni de probațiune) a respectării adecvate a măsurilor menționate anterior. , acordând prioritate atenției individualizate.

Începând cu 10 din martie 289, numărul minorilor și tinerilor care execută măsuri judiciare neprivative de libertate se ridică la 1.289. Aceste tipuri de măsuri sunt majoritare, deoarece se aplică pentru 84 % dintre minorii și tinerii infractori care sunt în prezent îngrijiți de Comunitatea Madrid ( 5 din 6).

Pentru anul 2022, ARRMI are un buget de aproape 40 milioane de euro, pentru conducerea a șase Centre pentru Executarea Măsurilor Judiciare și 11 Centre și resurse (trei dintre ele în sarcina prezentului contract) destinate executării măsurilor judiciare în mediu deschis și acțiunilor de inserție socială și muncii destinate minorilor și tinerilor infractori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă peste 1,1 milioane pentru respectarea adecvată a măsurilor judiciare pentru minorii și tinerii infractori