Comunitatea Madrid va aloca 17, 3 milioane de euro pentru gestionarea cuprinzătoare a două centre de executare a măsurilor judiciare dependente de Agenția de Reeducare și Reinserție a Infractorilor Minori (ARRMI). Consiliul Guvernatorilor a dat astazi unda verde licitatiei pentru contractul corespunzator, care va avea o durata de doi ani, incepand de la 2023, cu posibilitatea de a o prelungire de până la 40 luni.

Primul lot corespunde la El Laurel, un complex care poate gazdui pana la 43 tineri sau minori de ambele sexe si care este specializat in cazuri de rudă sau partener ascendent al violenței. De asemenea, în programele specifice privind paternitatea responsabilă pentru băieții care sunt tați adolescenți.

Al doilea se referă la El Lavadero, o resursă ARRMI care rezervă, cel puțin, 15 lui 50 locurile (bărbați și femei) la intervenții terapeutice pentru încetarea dependenței de droguri. De asemenea, unele dintre ele le puteți aloca pentru tratamentul minorilor și tinerilor cu măsură judiciară de internare pentru infracțiunea de abuz ascendent în familie.

Ambele unități sunt pregătite pentru executarea ordonanțelor de internare. – fermă sau de precauție – în regim închis, semideschis, deschis, terapeutic și de weekend.

Această investiție a Comunității Madrid se adaugă celor 5,5 milioane aprobate recent de Executivul Autonom pentru extinderea serviciului de supraveghere și securitate al sediului ARRMI și o jumătate de duzină din centrele acestuia și încă 1,1 milioane, destinat conducerii cuprinzătoare a unui program de reparații extrajudiciare și dezvoltări educaționale legate de executarea măsurilor judiciare care nu privarea de libertate.

Cu un buget de 2023 de 43 milioane de euro, Agenția pentru Reeducarea și Reintegrarea Infractorilor Minori asigură acest serviciu public în în prezent mai mult de 1.550 minori și tineri. Cinci din șase, 40%, fac acest lucru prin programe individuale fără privare de libertate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 17, 3 milioane pentru conducerea a două centre de executare a măsurilor judiciare pentru minori și tineri contravenienți