Comunitatea Madrid a fost selectată de Comisia Europeană pentru a deveni unul dintre centrele sale de inovare, European Digital Innovation Hub (EDIH), prin care va coordona transformarea digitală politicile companiilor și administrațiilor publice din țările regionale, naționale și din alte țări ale UE. Proiectul Madrid, format din 11 organizații, va primi aproape 3 milioane de euro pe o perioadă de trei ani, pentru a lansa tăierea -inițiative de vârf în cadrul acestei rețele de centre de sprijin pentru IMM-uri.

„Am trimis Comisiei un pariu comun, solid și câștigător, care va da un impuls definitiv transformării tehnologice , nu numai la Madrid, ci și din regiunea noastră, se va acorda sprijin și finanțare pentru digitalizarea țesăturii de afaceri și a administrațiilor publice din restul Spaniei și Europei”, a afirmat ministrul Administrației Locale și Digitalizării Executivului Autonom, Carlos. Izquierdo .

Guvernul de la Madrid a optat pentru prezentarea unei singure candidaturi sub numele EDIH Ma Regiunea drid, care a fost coordonată de Vicepreşedinţie, Ministerul Educaţiei şi Universităţilor; Ministerul Președinției, Justiției și Internelor și Ministerul Administrației Locale și Digitalizării.

Acest hub va funcționa ca o fereastră unică care va ajuta companiile să fie mai competitive în raport cu afacerile și procesele de producție, folosind tehnologii de ultimă oră. Printr-un catalog de servicii, EDIH Regiunea Madrid va oferi acces la cele mai noi cunoștințe, experiență și sfaturi pentru a crea un mare ecosistem de inovare și noi oportunități.

Punct de cotitură pentru politicile de la Madrid

Acest program a fost creat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei Digitalizarea industriei europene să promoveze crearea de Centre de inovare care să întărească competitivitatea UE în acest domeniu. „Din acest motiv, faptul că Comunitatea Madrid este una dintre regiunile care conduce această inițiativă în țara noastră reprezintă un punct de cotitură în politicile noastre”, a subliniat ministrul.

Organizațiile care alcătuiesc EDIH din Madrid sunt: ​​Comunitatea Madrid; Fundația Madri+d pentru Cunoaștere; Asociația Antreprenorilor din Henares (AEDHE); Hewlett-Packard Services Spain Limited Company; Asociația Connected Mobility Hub; Entitatea de Management al Drepturilor Producătorilor Audiovizual (EGEDA); Fundația orașului Alcobendas; Universitatea Carlos III din Madrid; Asociația antreprenorilor din comerțul și industria metalelor din Madrid (AECIM); EIT DIGITAL și IDCONSORTIUM SL

Prin hub Madrid, IMM-urile vor putea experimenta tehnologii software, hardware și modele de afaceri pentru a înțelege noi oportunități de afaceri. În plus, vor dobândi abilitățile și formarea necesare pentru a profita din plin de inovațiile digitale. De asemenea, vor găsi sprijin pentru găsirea de investiții și lansarea de studii de fezabilitate, dezvoltare de planuri de afaceri, programe de incubare și accelerare, printre altele.

. Ce este un hub de antreprenoriat

Un hub de antreprenoriat este un spațiu fizic împărtășit de profesioniștii antreprenori, startup-uri și investitorilor să dezvolte spații inovatoare. Influența lor este uneori atât de mare încât transformă orașele în care se stabilesc în centre de frunte în această chestiune.

Misiunea

hubs este de a uni oamenii, afacerile și centrele de cercetare-dezvoltare, pentru a-i determina să genereze sinergii și să le impulsioneze în progresul său prin discuții, workshop-uri sau laboratoare de inovare. Aceste centre promovează învățarea și munca colaborativă și proiectează un catalog de servicii care facilitează procesele de transformare în alte organizații, în special în cea publică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, aleasă de Comisia Europeană ca centru de inovare pentru coordonarea digitizării companiilor din UE