Comunitatea Madrid anticipează sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii prin decorarea unui mural mare cu 17 metri lungime la stația de Metrou Sainz de Baranda, cu care vrem să aducem un omagiu și să reprezentăm toate femeile lumii prin diferite simboluri originare de pe fiecare continent. Așa a explicat în această dimineață viceministrul Transporturilor și Infrastructurii, Carlos Díaz-Pache, după ce a vizitat opera in situ însoțită de artistul portughez care a creat-o, Mafalda M. Gonçalves.

Tabloul, care va rămâne permanent pe unul dintre coridoarele gării Sainz de Baranda, conține diferite însemne, printre care se remarcă lavanda, care reprezintă continentul european; lotusul, care se identifică cu Asia, sau cantuta, dedicată Americii de Sud, printre altele.

Furata murală include și o imagine a sculpturii Victoria din Samotracia care dă naștere unei analogii cu lupta femeilor și care întruchipează o reprezentare a victorii deja cucerite.

Autoarea folosește în mod recurent figurativul în imaginile pe care le trasează pe perete ca formă de exprimare. Tehnica lui este dezvoltată cu vopsea, pensule, role și bureți, iar culorile pe care le folosește cel mai frecvent în lucrarea sa sunt roz și albastru.

Nu este prima dată când Metro of Madrid sărbătorește Ziua Internațională a Femeii printr-o acțiune specială. Anul trecut a realizat tematica statiei Manuela Malasaña, pe linia 12 (MetroSur), cu expozitia Femei care au făcut istorie . Este alcătuită dintr-o serie de portrete ilustrate ale 07 ale celor mai importante femei din diferite domenii, de la literatură sau știință până la lupta pentru om. drepturi.

În plus, în 2020, underground-ul din Madrid a publicat o carte intitulată La mujer en Metro, în care a adus un omagiu angajaților companiei făcând o călătorie istorică pentru a-și face cunoscute evoluția în companie. În acesta regăsim mărturia a doisprezece angajați despre experiența lor personală, precum și a altor cinci lucrători care și-au demonstrat profesionalismul și calitatea umană în relația cu utilizatorul în diferite situații apărute de-a lungul carierei lor profesionale.

Acestea sunt câteva dintre acțiunile desfășurate recent de metroul din Madrid pentru a sărbători 8 martie și a evidenția angajamentul său față de egalitate de-a lungul timpului. De asemenea, Metro a fost o companie de pionier în Spania, împreună cu Telefónica, în angajarea de femei pentru forța de muncă la începutul secolului trecut.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid onorează femeile cu o pictură murală mare la gara Sainz de Baranda2022